Durván megnőtt a streamingelők aránya

101kiskutyaÁtalakítja a film és sorozatnézési szokásainkat a gyorsabb internethez való hozzáférés, és az egyre több internethez kapcsolódó okoseszköz, köztük az okostévék terjedése. A Samsung összeurópai kutatása, a Samsung Techonomic Index adatai szerint 2015-ben az előző évhez képest több mint két és félszeresére, 57 százalékra nőtt azok aránya, akik legalább hetente néznek valamilyen online (streaming) tévé vagy videó tartalmat, a magyarok egynegyede pedig már napi rendszerességgel nézi így kedvenc filmjeit vagy sorozatait.

Kisebb mértékben a videóletöltés népszerűsége is növekedett 2014-hez képest: nyolc százalékponttal 48 százalékra emelkedett azok aránya, akik legalább heti rendszerességgel töltenek le sorozatokat, filmeket és más videókat a netről – az összes válaszadó 16 százaléka teszi ezt minden nap. Mindez azt is jelent, hogy a legnépszerűbb netes tartalmak és szolgáltatások a filmnézéshez kapcsolódnak, megelőzve a zenei tartalmak fogyasztását is (heti rendszerességgel magyarok 49 százaléka hallgat online zenét, és 47 százaléka tölt le zenéket legalább hetente).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ismét indexen a Xerox

pén szept 25 , 2015
Idén a Xerox ismét helyet kapott a Dow Jones Fenntarthatósági Index listáján, amelyet két egymást követő évben sikerült elérnie a vállalatnak. Az 1999-ben bevezetett mutatószám a világ legnagyobbnak számító 2500 vállalatát értékeli gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontok alapján. Azt osztályozza, hogyan foglalkoznak többek között a környezeti és társadalmi tényezők alakulásával, […]
ZX-81