NMHH: ellenőrizhetők az emelt díjas számok mögött álló szolgáltatások

NMHHMinden hírközlési szolgáltatónak jogszabályi kötelezettsége vezetni az emelt díjas telefon- és sms-szolgáltatásainak hiteles és naprakész listáját, a fogyasztók pedig két egyszerű kereséssel előzetesen ellenőrizhetik ezeket a számokat – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Az ilyen típusú hívások, sms-ek indítását le is lehet tiltatni a szolgáltatóknál a „kellemetlen meglepetések és a számlasokk” elkerülésére. Az emelt díjas szolgáltatások – a 90-es és a 91-es kezdetű, valamint a 16-tal kezdődő öt- és hatszámjegyű telefonszámok – elterjedése óta különösen figyelniük kell az előfizetőknek, hogy megelőzzék a magas mobilszámlákat. Az emelt díjas számokhoz tartozó szolgáltatás áráról, a szolgáltatást nyújtó cégről és annak elérhetőségeiről a telefonszolgáltatók és az NMHH honlapján található tájékoztatás. Mivel a 90-es és a 91-es kezdetű számok hordozhatók, róluk a számhordozottsági keresőben, a szamhordozottsag.nmhh.hu honlapon is meg lehet találni, hogy melyik hívószám melyik szolgáltatóhoz tartozik. Az NMHH felhívta a figyelmet arra is, hogy a körültekintő fogyasztói magatartás nem ér semmit, ha a szolgáltatók nem frissítik a nyilvántartást.

A hatóság legutóbb az „Ask Bongo” nevű emelt díjas szolgáltatásról állapította meg, hogy a Magyar Telekom nem teljesítette a nyilvántartási kötelezettségét, mivel a számra ugyanabban az időben kétféle, egymásnak is ellentmondó találatot adott – ismertették, hozzáfűzve: a hatóság kötelezte a szolgáltatót a jogszerű állapot helyreállítására és egy intézkedési terv elkészítésére a hasonló hibák elkerüléséért. A döntés ellen a szolgáltató a másodfokú hatóságnál és a bíróságon is fellebbezett, de mindkét szerv az NMHH álláspontját erősítette meg – írták. Hozzátették, hogy már a hírközlési szolgáltatóknak a számlán tételesen fel kell tüntetniük az emelt díjas szolgáltatásokat, amelyből már könnyebben kiderül, kinek, milyen szolgáltatását, mennyiért vette igénybe az ügyfél. Az emelt díjas sms-szolgáltatások fogadása alapbeállításként tiltva van minden ügyfélnek, kivéve azoknak, akik arra kérték a szolgáltatót, hogy oldja fel a blokkolást. A visszaélések miatt már két mobilszolgáltató is jelezte, hogy kivezeti a fogadott emelt díjas sms-szolgáltatásokat. Ugyanakkor az emelt díjas hívások és a küldött sms-ek kimenő forgalmának tiltását külön kérni kell a szolgáltatótól – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Lekapcsolták a több ezer vásárlót átverő bűnszervezetet

vas júl 4 , 2021
Közel 150 millió forintos kárt okoztak több ezer vásárlónak azok a csalók, akik különböző kamushopokat működtettek. A bűnszervezetnek főként azok estek áldozatul, akik háztartási kis-, és nagy gépeket, híradástechnikai eszközöket, bútorokat, konyhai gépeket, építőanyagokat akartak online rendelni. A csalók a weboldalakat nagyjából egy hétig működtették, az első vevői panaszok után […]
buypoint.hu

És még ez is...