Német precizitás a G DATA lakossági termékeiben

A G Data legfrissebb, legnagyszerűbb változatai már a böngészőkbe beépülő kiegészítővel védik a Google Chrome és a Firefox adatforgalmát — jelentette be a magyarországi forgalmazó. A kiegészítő segítéségével a https-forgalom biztonságosabban és hatékonyabban ellenőrizhető. Korábban a G DATA blogjában már írtak arról, hogy miért rossz, ha a vírusirtó szoftverek a böngésző és a távoli szerver közé beékelődve ellenőrizik a https-forgalmát. A lényeget: ez a gyakorlat akár ronthatja a biztonságot, és sérülékenyebbé teheti a böngészést. A G DATA ezért már korábban sem ezt a megoldást alkalmazta a https-forgalom ellenőrzésére, hanem a letöltött fájlokat akkor elemezte, amikor azok létrejöttek a számítógépen.

A G DATA Antivirus, Internet Security és Total Security most megjelent új verziója azonban ennél is tovább megy: a Firefox és a Google Chrome böngészőkbe egy olyan kiegészítőt telepít, amely a https forgalmat közvetlenül a böngészőben ellenőrzi, és ezzel nem tör meg egyetlen tanúsítványt sem. Az eredeti, titkosított kapcsolat így megmarad a böngésző és a távoli weboldal között, ami maximalizálja a biztonságot. A böngészőkbe beépülő kiegészítők mellett további újdonságot jelent a fejlettebb magatartásalapú védelem (jobb felismerési algoritmus, kevesebb felhasználói interakció), valamint a memória és az automatikusan elinduló szoftverek gyorsabb átvizsgálása. Ezenkívül már lehetséges az ütemezett víruskeresések szüneteltetése, és a hálózati megosztásokon található fájlok átvizsgálásának teljesítménye is növekedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyarics: Kína és Oroszország miatt kell erősítenie kibervédelmét az Egyesült Államoknak

ked szept 25 , 2018
A két legfőbb riválisa, Kína és Oroszország miatt kell erősítenie kibervédelmét az Egyesült Államoknak – jelentette ki Magyarics Tamás. Az Amerika-szakértő emlékeztetett arra: múlt pénteken jelentették be, hogy Donald Trump aláírta a kibertámadások elleni védekezés új stratégiáját. Erre valószínűleg azért is volt szükség, hogy elkerüljék az esetleges botrányt a novemberi […]

Friss, ropogós