Nem Magyarországon fektet be 1,95 milliárd eurót a Microsoft

felhőA Microsoft 1,95 milliárd eurót fektet be Spanyolországban a következő két évben a digitális innováció előmozdítása és a mesterséges intelligencia (MI) felelős felhasználásának érdekében.

A beruházás részeként a szoftvercég a fővárost is magában foglaló madridi autonóm tartományban felhőrégió adatközpontot hoz létre, míg a keleti országrészben fekvő Aragóniában adatközponti kampuszt kívánt építeni. Ez a két infrastruktúra biztosítja a Microsoft felhőszolgáltatásainak maximális garanciáit a biztonság, az adatvédelem és az adatszuverenitás tekintetében, és lehetővé teszi, hogy a cég teljes MI megoldásait elérhetővé tegyék a spanyol és európai vállalatok, valamint a közigazgatási szervek számára — állítja a Microsoft.

„Az állami és a magánszektor együttműködése elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresen nézzünk szembe a digitális átalakulás kihívásaival” – fogalmazott Pedro Sánchez miniszterelnök a Twitteren (X), miután fogadta Brad Smith-t, a Microsoft elnökét Madridban.

A megbeszélésen elemezték az együttműködés bővítésének lehetőségeit a közigazgatás területén, például generatív MI megoldásokkal, valamint a tisztviselők képzési terveiben. A kormány tájékoztatása szerint szóba került továbbá a nemzeti kiberbiztonság megerősítése is, a többi közt a spanyol védelmi minisztériummal és a Nemzeti Kriptológiai Központtal együttműködve. Az IDC Research Espana elemzése szerint az új adatközpontok működése 2026 és 2030 között 8,4 milliárd euróval növelheti a spanyol GDP-t, és 69 ezer munkahely megteremtéséhez járulhat hozzá.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új tarifarendszer: Márciusban újrakezdjük!

csü febr 22 , 2024
ShareTweetPinShareA MÁV-Volán csoport tájékoztató weboldalt indított a www.ujtarifa.hu címen az új bérlet- és kedvezményrendszerről, a 24 órás napijegyekről, a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásáról. Március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere, amely 3,5-4 millió, a közösségi közlekedést használó polgártársunkat érint. A tájékoztató oldal külön részt szentel az új […]
ujtarifa.hu MÁV-Volán Csoport

És még ez is...