Új tarifarendszer: Márciusban újrakezdjük!

ujtarifa.hu MÁV-Volán CsoportA MÁV-Volán csoport tájékoztató weboldalt indított a www.ujtarifa.hu címen az új bérlet- és kedvezményrendszerről, a 24 órás napijegyekről, a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásáról.

Március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere, amely 3,5-4 millió, a közösségi közlekedést használó polgártársunkat érint. A tájékoztató oldal külön részt szentel az új tarifarendszer alapját képező megye- és országbérletek felhasználási körének bővülésének, az új, 24 órás napijegyeknek, az egyszerűbbé váló kedvezményeknek, a korábbinál több utast megillető díjmentes utazási lehetőségeknek, valamint a Budapest és agglomerációjának változó közösségi közlekedésnek. Az oldal egyik leglátogatottabb menüpontja várhatóan a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) lesz, amelyet a szerkesztők folyamatosan frissítenek és bővítenek az utasok által feltett újabb kérdésekkel – írták a közleményben.

A tarifareformot, amelyet január 9-én jelentettek be, a meglévő jegy- és bérletstruktúra teljes átalakítását ígérte. A bérlettípusok mind megszűnnek, kivéve a megye- és az országbérlet. Ezeknek két tarifája van: a teljes árú és a diákoknak kilencven százalékos kedvezményt biztosító. Március 1-jétől két új napijegyet vezetnek be: a Vármegye24-et és a Magyarország24-et. Előbbi 999 forintba kerül, és egy megyére érvényes, utóbbi 4999 forintba, és az egész országban használható. Mindkettő napijegy érvényes a vonatokra, Volánbuszokra és HÉV-ekre egyaránt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Brüsszel bürokraták biztonságosabbá tennék az EU digitális infrastruktúráját

csü febr 22 , 2024
ShareTweetPinShareAz Európai Bizottság javaslatot mutatott be a digitális infrastruktúrák innovációjának, biztonságának és ellenállóképességének előmozdítására, valamint az összeköttetés javítására az európai gazdaság jövőbeni versenyképességének szavatolása érdekében. A brüsszeli testület közleményében rámutatott: az európai gazdaság jövőbeni versenyképessége a fejlett digitális hálózati infrastruktúráktól és szolgáltatásoktól függ. A gyors, biztonságos és széles körű összeköttetés […]
EU-kiberbiztonság

És még ez is...