Nem a BBC-vel kötött együttműködési szerződést az MTVA

Csang Hua-li (Zhang Huali), a kínai Hunan Broadcasting System elnöke és Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója (Fotó: MTVA/Csöndör Kinga)Műsorcsere-együttműködésről és jövőbeni koprodukcióban készülő tartalmak lehetőségéről állapodott meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a kínai Hunan Broadcasting System.

Bővítette nemzetközi kapcsolatait a magyar „közmédia”. Az MTVA Kína második legnézettebb televízióját, a Hunan tartományi műholdas csatornát működtető műsorszolgáltatóval kötött stratégiai megállapodást. A dokumentumot Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Csang Hua-li, a kínai műsorszolgáltató elnöke írta alá – közölte a vagyonkezelő alap. Az együttműködés célja, hogy elősegítse a kulturális és tartalmi csereprogramokat, valamint közös televíziós projektek megvalósítását. A szerződő felek szándék szerint a két fél a jövőben együttműködik egymással a szórakoztató műsorok, drámák, dokumentumfilmek készítésében, valamint a kölcsönös sugárzás és koprodukció területén.

A tájékoztatás szerint a megállapodás hosszútávon lehetőséget teremthet arra is, hogy magyar és kínai művészek, alkotók és tartalomgyártók közvetlenebbül érintkezzenek, tapasztalatokat cseréljenek, és közösen hozzanak létre innovatív és vonzó műsorokat. Az együttműködés a két ország közötti kulturális és diplomáciai kapcsolatok erősítését is szolgálja, hozzájárulva a két nemzet közötti jobb megértéshez. A felek egyetértettek abban, hogy a média egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a kultúrák találkozását és az emberi kapcsolatok építését, továbbá az együttműködésen keresztül reményeik szerint mélyebb és szélesebb szinten alakulhatnak a magyar-kínai kötelékek.

-szerk-Vélemény
Néhány éve, 2017-ben a Kínai Kommunista Párt Hunan tartományi bizottsága bírálta a Hunan TV-t, mint „a melegek szórakoztatásának platformját”, és amiatt, hogy „nem teljesítette a párt szócsöveként való küldetését”. Nagy szerencse, hogy ilyen problémák fel sem merülhetnek  a magyar „közmédiával” kapcsolatban. -szerk-


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A mórahalmi járás előre megy, nem hátra

pén júl 7 , 2023
Újgenerációs szélessávú internet hálózatokat épített ki a NET-TV Zrt. a mórahalmi járásban. A projekt költsége 821,77 millió forint volt, amelyből 739,59 millió forintot tett ki a vissza nem terítendő európai uniós támogatás. A fejlesztés eredményeként több mint száz kilométer optikai hálózatot építettek ki Mórahalom, Ásotthalom, Pusztamérges, Zákányszék, Ruzsa, Öttömös, valamint […]
internet

És még ez is...