Csökkent, de mégis nőtt a Vodafone bevétele

VodafoneA fejlődő piacokon folytatódó lendületes növekedés mellett Európában is pozitív fordulatot ért el és javított gazdálkodási mutatóin a Vodafone brit mobil távközlési konszern – derül ki a Vodafone MTI-hez eljuttatott negyedéves eredmény-beszámolójából. A Vodafone-csoport a június végén zárt negyedévben, a 2015/2016-os pénzügyi év első negyedévében 10,113 milliárd font-sterling (14,35 milliárd euró) bevételre tett szert, ami nominálisan 0,9 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. Az összehasonlítható alapon – például az akvizíciós változások leszámításával, a devizaárfolyam-hatások kiküszöbölésével – kalkulált organikus növekedés plusz 3,3 százalék volt.

A csoport szolgáltatásokból származó árbevétele nominálisan 2,9 százalékkal, 9,169 milliárd fontra csökkent, organikusan viszont 0,8 százalékkal nőtt. Ezen belül Európában 1,5 százalékkal, 5,973 milliárd fontra csökkent organikusan a Vodafone bevétele, az Afrika, Ázsia és a közel-keleti (AMAP) térség piacain pedig 6,1 százalékkal, 2,986 milliárd fontra emelkedett. Magyarországon június végén 2,758 millió mobil-előfizetője volt a Vodafone-nak, 38 ezerrel több, mint az előző negyedév végén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

EU: rendben van az Alcatel-Lucent felvásárlása

szo júl 25 , 2015
A piaci verseny szempontjából nem találta aggályosnak, ezért jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy a finn Nokia felvásárolja a francia Alcatel-Lucent távközlési vállalatot. A brüsszeli testület úgy ítélte meg, hogy a két cég nem szoros versenytársa egymásnak, és a világpiacon a tranzakciót követően is kellő számú szereplő marad, hogy az egészséges […]
antenna