Naperőmű-felügyeleti rendszert fejlesztett a Deák Delta Kft.

lakossági napelemTöbb mint kétszázmillió forint támogatásból fejlesztett naperőmű-felügyeleti rendszert a kábelgyártással, kohászattal, megújuló energiával és gépgyártással foglalkozó Deák Delta Kft.

A vállalat a 363 millió forint összértékű fejlesztéshez 206 millió forint támogatást kapott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap programban. Azt írták, a projekt kivitelezése során kifejlesztettek egy hardver- és szoftverkomponensekből álló, és készterméknek tekinthető naperőmű-felügyeleti rendszert, amely egyszerűen telepíthető a naperőművekben, és biztosítja az erőmű online monitorozását is. Hozzátették: a napelemekre csatlakoztatott elektronika által mért és megküldött adatokat az új online szoftver-szolgáltatás grafikusan megjeleníti, így a felhasználó számára érthető és követhető módon pontos hibajelzést ad a parkban felszerelt bármelyik napelem működési meghibásodásáról. A szolgáltatáshoz böngészővel, weblapként és mobil alkalmazáson keresztül is hozzá lehet férni.

A társaság tervei szerint a felügyeleti rendszert többféle módon vezetik be a piacra: az egyik megoldásban a teljes rendszert értékesítik a felhasználóknak, szereléssel és beüzemeléssel együtt, a másik megoldásban a szerelési munkát a megrendelőre bízzák, helyszíni művezetést vállalva, és kidolgoztak egy változatot a naperőmű-felügyeleti rendszer bérbeadására is. Kiemelték: a már elkészült mintapéldány a kisteleki ötszáz kilowattos Deák Solar naperőműnél működik. A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a Deák Delta a fejlesztés megvalósulásával a napelemes kiserőművek komplex karbantartását és üzemeltetését egy új, innovatív, jelentős piaci előnnyel járó szolgáltatással tudja kiegészíteni. Mivel várhatóan Európában tovább növekszik a napenergia szerepe az energiatermelésben, a projekt során kifejlesztett termék hosszú távon is fenntartható lesz – fűzték hozzá.

A Deák Delta Kft. 1997-ben alakult ipari, kereskedelmi és szolgáltató vállalkozásként. Központjuk Dél-Magyarországon, Mártély községben található, telephelyeik Kisteleken, Hódmezővásárhelyen, Szegeden és Miskolcon üzemelnek. Honlapjukon azt írták, a kutatás-fejlesztési főtevékenységük mellett a cég profiljába tartozik az elektronikai és gépipari- technológiai fejlesztés, az energetika, a kábelipar, a kohászat, a gépgyártás és a biotechnológia is. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Deák Delta Kft. 2022-es nettó árbevétele 688 millió forint volt, egy évvel korábban pedig 1,06 milliárd forint. A társaság tavalyi adózott eredménye 85,7 millió forint volt, míg 2021-ben 45,1 millió forint nyereséggel zárt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Bosch nagy piaci lehetőséget lát a járműszámítógépekben

sze dec 27 , 2023
ShareTweetPinShareA Bosch bemutatja a korábban különálló területek egylapkás rendszerre (SoC) integrált funkcióit: világpremier a CES kiállításon. A szoftveralapú mobilitás irányába mutató trendek kéz a kézben járnak a központosított jármű- és elektromos/elektronikai architektúrával. Míg napjainkban jellemzően számos önálló elektronikus vezérlőegység irányítja az autók különböző funkcióit, a jövőben mindössze néhány központi járműszámítógép […]
Bosch infotainment

És még ez is...