Nagy most a boldogság a Daniella Kft.-nél

raktárAz intralogisztikai fejlesztéssel ügyfelei kiszolgálását gyorsítja a legnagyobb hazai villamos nagykereskedő.

Éles üzembe kapcsolta automata raktárát a legnagyobb, hazai tulajdonban lévő villamossági nagykereskedő. A fejlesztéssel a kapacitásnövelés mellett a mindennapi megrendelések intralogisztikai folyamatait, az ügyfelek kiszolgálását gyorsítja fel a Daniella Kereskedelmi Kft.

Rakodógép segíti a gyors árumozgást

A tizenkétezer négyzetméteres nagytarcsai raktárban 12 méter magasságig építették a kétszintes, közel húszezer ládahely-kapacitást, melybe szinte folyamatosan történik a kisebb méretű ládák be- és kiraktározása. Az összesen 23 sorból és hetven oszlopból álló raktáregység árurendezéséhez eddig emberi erőforrást használtak. Ezt a monoton áruszedő feladatot automatizálták a hazai fejlesztésű és gyártású raktármegoldással. A rendszer lelke így hat rakodógép lett, amelyek óriási sebességgel, önműködően töltik és veszik át a kéziraktárba tartozó több mint tízezer típusú árucikket.

Ezzel nemcsak gyorsítani tudták az intralogisztikai és belső, adminisztrációs folyamataikat, de az előforduló hibák és túlórák számát is jelentősen mérsékelték. Az eddig az ezen a területen dolgozó nyolc munkatársat a cég megtartotta, és más területekre, magasabb hozzáadott értéket teremtő tevékenységhez irányította át.

A legfejlettebb raktárnak tervezték

A főként saját erőből finanszírozott projekt technológiai kivitelezője a LOG-X Kft. volt, amely az intralogisztikai fejlesztéshez Siemens-technológiát is használt. Így Siemens-eszközök végzik a hat rakodógép precíziós mozgatását, támogatják a gépek és a központi egység közötti kommunikációt, valamint folyamatos wifikapcsolat biztosítja a villámgyors végrehajtást. Emellett a rendszer használatához szükséges érintőképernyős kijelzőket szintén a technológiai vállalat biztosította.

A Daniella Kft. közel négyszáz főt foglalkoztat, árbevétele tavaly meghaladta a 34 milliárd forintot. A cég 2021-ben nyitotta meg nagytarcsai logisztikai központját, melyet a hazai villamossági piac legfejlettebb és leginnovatívabb raktárának álmodott meg, és melyben a nemrégiben elindult robotizált rendszer segíti a munkafolyamatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Online szálláshelyfoglalási piac: szigorítana a GVH

pén dec 15 , 2023
ShareTweetPinShareA nemzeti versenyhatóság támogatja a szállásfoglalási platformok szerződési feltételeinek szigorítását a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében. A beérkezett észrevételek értékelése után végleges a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A nemzeti versenyhatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók […]
Gazdasági Versenyhivatal

És még ez is...