Musk cége már embereken is kísérletezhet

Elon Musk - NeuralinkElon Musk agyimplantátumokat fejlesztő Neuralink cége bejelentette, hogy az amerikai gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyezte az emberekkel végzett klinikai vizsgálataik elindítását.

A The Guardian cikke szerint Musk 2019 óta legalább négy alkalommal beszélt arról, hogy az orvosi technológiai cége által fejlesztett agyimplantátumokat hamarosan már embereken is tesztelni fogják. Ezekkel egyebek mellett a lebénult vagy látássérült embereken lehetne segíteni. A 2016-ban alapított cég először 2022 elején kért engedélyt az embereken végezhető klinikai vizsgálatokra, de akkor az FDA még elutasította.

A gyógyszerhatóság több feltételt is szabott az engedélyezéshez, köztük a lítium akkumulátorral, az implantátum vezetékeivel, valamint az eszköz eltávolításának biztonságosságával kapcsolatban felmerült problémák megoldását. Musk cége a napokban kapott zöld utat a gyógyszerfelügyelettől. „Ez az FDA-val szorosan együttműködő Neuralink-csapat hihetetlen munkájának eredménye, olyan fontos első lépés, amely lehetővé teszi, hogy technológiánk egy napon sok emberen segíthessen”. A cég hozzátette, hogy a klinikai vizsgálathoz „még nem indult el a résztvevők toborzása”.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hogyan tegyük otthonossá az erkélyt

hét máj 29 , 2023
Az erkély nem csupán extra négyzetméter az otthonunkhoz – sokkal több annál. Ez a kis terület lehet a reggeli kávénk helyszíne, a friss levegőn végzett olvasás színtere, vagy a természet közelségét élvező hétvégi menedékünk. Az erkély méretének és fekvésének figyelembevétele Az erkély méretét és formáját figyelembe kell venni, amikor bútorokat […]
biano.hu

És még ez is...