Most lesz jó Nyíregyházinak lenni csak igazán

forint“A Kormány a Digitális Nemzet Fejlesztési Programról szóló 1162/2014. (III. 25.) Korm. határozat elfogadásával olyan komplex program megvalósításáról döntött, amely 2018-ig összehangolt fejlesztéseket valósít meg az országos szélessávú internetelérés, a digitális kompetenciák, a digitális gazdaság és a digitális gazdaság kiteljesedése érdekében. Felismerve az e feladatban jelentkező összetett kihívásokat, a Kormány az országos fejlesztési programok végrehajtását megelőzően szükségesnek tartja egy olyan település-központú kísérleti alprogram megvalósítását, amely rövid távon képes modellezni a program valamennyi pillérének megvalósíthatóságát, hasznos gyakorlati tapasztalatokat biztosítva ezzel az országos programok megvalósításához és a 2018. évi célkitűzés reális teljesítéséhez” — áll a Magyar Közlöny; 2014. évi 187. számában.

Mint a Közkönyben olvasható, Nyíregyházán és a Nyíregyházi járásban valósul meg a „Digitális Nemzet Fejlesztési Program” település-központú kísérleti alprogramja. A Kormány 1854/2014. (XII. 30.) határozata szerint a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) gondoskodik az alprogram végrehajtásáról: gondoskodnak majd a Nyíregyházán és a Nyíregyházi járásban élők részére informatikai eszközök rászorultságon alapuló pályázati úton történő biztosításáról. Elindítják az intelligens városi szolgáltatási modellprogramot. Gondoskodnak a helyi kis- és középvállalkozások informatikai fejlesztését célzó, uniós forrásból megvalósuló pályázati kiírás megjelenéséről. A területen működő, azon többségében hátrányos helyzetű tanulókat oktató köznevelési intézményeknek meghívásos pályázat útján informatikai eszközök lesznek biztosíthatók, és végre valahára gondoskodnak az iskolák informatikai eszközellátásáról.

Nyíregyházi Főiskola területén teljes lefedettséget biztosító vezeték nélküli internet kapcsolat lesz és még az elérhető sávszélességet is növelik, ráadásul gondoskodnak a Nyíregyházán működő három kormányablak mintaértékű informatikai felszereltségének biztosításáról, elektronikus ügyintézési folyamatainak kialakításáról. A Közép-magyarországi régiót követően elsőként Nyíregyházán valósulhat meg az önkormányzati alkalmazásszolgáltató központ igénybevételének lehetősége. Gondoskodnak arról, hogy az egészségügyi fekvő- és járóbeteg ellátó intézmények informatikai eszközellátására vonatkozó programok végrehajtása során a nyíregyházi egészségügyi intézmények ellátása az első fázisban valósuljon meg. És így tovább. Minderre 1401,5+360 millió forintot biztosít a kormányzat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Imádjuk Katy Perry-t

hét jan 5 , 2015
Katy Perry Dark Horse című dalának klipje volt a legnépszerűbb zenei videó a magyarok és az egész világ internetezőinek körében 2014-ben a YouTube videomegosztó oldal összesítése szerint. A magyarok kedvenceiből összeállított lista második helyén Calvin Harris Summer című dala végzett, a harmadik legnépszerűbb videó pedig Majka és Curtis Csak te […]

Friss, ropogós