Minden ötödik Android felhasználót megtámadták már

mobilA Kaspersky Lab és az Interpol friss, közös felméréséből az derül ki, hogy minden ötödik Android operációs rendszerű eszköz, amelyet a Kaspersky biztonsági megoldásaival védenek, észlelt malware támadást. A leggyakoribb rosszindulatú programok az sms trójai programok, amelyek a felhasználó tudta nélkül, annak nevében emelt díjas üzeneteket küldenek. A felmérés szerint Kelet-Európában a legtöbb rosszindulatú támadást Ukrajna (42 százalék), Lengyelország (22 százalék), Törökország (11 százalék), Románia (7 százalék), valamint Görögország (7 százalék) területein azonosították.

A trójai sms programok az észlelt összes támadás 57,08 százalékát tették ki. A második leggyakoribbak a RiskTool programok voltak 21,53 százalékkal, ezek olyan feltételesen legális alkalmazások, amelyeket rosszindulatú célokra is lehet használni (például földrajzi adatok továbbítására). Az agresszív reklámokat (felugró ablakokat, állapotsorban elhelyezett értesítéseket stb.) megjelenítő alkalmazások végeztek a harmadik helyen 7,37 százalékkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Huawei: felejtsük el a TCP/IP-t

sze okt 8 , 2014
„Nem megbízható az a stratégia, amely a jövő kiberbiztonsági fenyegetéseit pusztán az ósdi technológiák bütykölgetésével igyekszik kivédeni” – mondta a kiberbiztonsági hónap alkalmából John Suffolk, a Huawei Technologies kiberbiztonsági elnök-helyettese (CSO), aki korábban az Egyesült Királyság kormányának információbiztonsági igazgatója volt. Suffolk szerint, azzal, hogy erős zárat tetetünk egy gyenge ajtóra, […]

És még ez is...