Huawei: felejtsük el a TCP/IP-t

JohnSuffolk„Nem megbízható az a stratégia, amely a jövő kiberbiztonsági fenyegetéseit pusztán az ósdi technológiák bütykölgetésével igyekszik kivédeni” – mondta a kiberbiztonsági hónap alkalmából John Suffolk, a Huawei Technologies kiberbiztonsági elnök-helyettese (CSO), aki korábban az Egyesült Királyság kormányának információbiztonsági igazgatója volt. Suffolk szerint, azzal, hogy erős zárat tetetünk egy gyenge ajtóra, aligha tartjuk vissza a tolvajokat, főként ha értékes dolgok rejlenek odabent. A vállalkozások mégis gyakran teszik ezt a kiber támadásokkal szemben vívott harcban: fejlett digitális biztonsági rendszereket csatlakoztatnak alapból megbízhatatlan vállalati hálózati infrastruktúrákhoz. A végeredmény: olyan vállalati it-rendszerek jönnek létre, amelyek egyrészt álmatlan éjszakákat jelentenek a kockázat-nyilvántartást vezetők és az adatbiztonságról gondoskodók számára.

A Huawei kiberbiztonsági elnökhelyettese szerint még nincs minden veszve. A szoftver definiált hálózaton (Software-defined Network – SDN) alapuló következő generációs hálózati technológia fokozatos változást hozhat a vállalatok számára, egy újgenerációs védelmi arzenált adhat az informatikai vezetők kezébe, de csakis akkor, ha az SDN-t már a kezdetektől fogva e funkciónak megfelelően tervezték. Az aktív SDN kialakítható úgy, hogy folyamatosan figyelje és elzárja a biztonsági réseket minden hálózati elemben, az egyszerű, hozzáférést biztosító készülékektől az adatközpont hálózati elemeinek sokaságáig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Sose találja ki, mennyit költ a felhőre a Cisco

sze okt 8 , 2014
A Cisco bejelentette, hogy már harminc vállalat, köztük a Deutsche Telekom és a BT is csatlakozott a Cisco Intercloud felhőhálózatához. A Cisco így ötven különböző országból további 250 adatközponttal bővíti globális felhőplatformját. A Cisco a következő időszakban több mint egymilliárd dollár értékű beruházással támogatja a felhőalapú technológiákat és szolgáltatásokat — áll […]
felhő

Friss, ropogós