Mesterséges intelligencia segítségével hallgattak le delfineket

folyami delfinekTudósok mesterséges intelligencia (MI) felhasználásával hallgatták a torkolati és rózsaszín folyami delfinek hangját.

A Nature magazin híre szerint a Katalóniai Műszaki Egyetem és a Mamiraua Fenntartható Fejlődés Intézete két amazonasi delfinfaj mozgását monitorozta, amelynek során egy mesterséges neurális hálózattal vizsgálták a delfinek kommunikációját. A Brazília északi részén található Mamiraua-rezervátumban a kutatók mikrofonnal hallgatták a delfinek hangját, melynek során átvitték a hangfelvételeket egy mesterséges neurális hálózatba, hogy elkülönítsék a delfinek hangját a háttérzajoktól.

Az eső, a hajómotorok és a delfinek hangjának elkülönítésére kifejlesztett mesterséges intelligencia lehetővé tette a tudósok számára a delfinek mozgásának megfigyelését. A delfinek élőhelyének azonosítását lehetővé tevő kutatás elősegítheti az állatok védelmét. A torkolati delfinek populációja kilencévente, a rózsaszín folyami delfineké pedig tízévente a felére csökken, és a tudósok szerint a delfinek élőhelyének azonosítása megkönnyíti majd a „helyi közösségek és a delfinek együttélését” szolgáló intézkedések meghozatalát.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Eladta a 8 hónapos gyermekét egy indiai pár, hogy telefont tudjanak venni

hét júl 31 , 2023
ShareTweetPinShareMegdöbbentő esetről számoltak be Indiából: egy házaspárnak semmi sem volt drága, hogy jelen lehessen az online közösségi médiában. Az indiai Nyugat-Bengál államban egy család eladta nyolc hónapos csecsemőjét, hogy mobiltelefont tudjon vásároljon. Az Inquirer News híre szerint egy anyagi nehézségekkel küzdő család szomszédainak figyelmét felkeltette a drága új mobiltelefon, egy […]
indiai rúpia

És még ez is...