Osztódik a Telenor

Ötvös Tamás, a CETIN vezérigazgatójaCETIN néven elindult Magyarországon is a Telenorból kiváló új telekommunikációs infrastruktúracég.

A CETIN Hungary Zrt., a Telenor Magyarország Zrt. és az Antenna Hungária Zrt. közös közleménye szerint Magyarországon is lezárult a Telenor hálózati infrastruktúrájának szétválasztását célzó folyamat, így július 1-től CETIN Hungary néven új hálózati infrastruktúra-szolgáltató cég kezdte meg működését. A kelet-közép-európai régióban a Telenor márkanevet használó cégek tulajdonosa – a Telenor Magyarország esetében többségi tulajdonosa – a cseh PPF Csoport ezen kívül Bulgáriában és Szerbiában is hasonló lépéssel erősíti tovább a stratégiai befektetésként kezelt telekommunikációs üzletágát. A közel kétszáz munkavállalóval induló CETIN Hungary tulajdonolja és működteti Magyarország egyik jelentős mobil-telekommunikációs infrastruktúráját közel 3900 bázisállomás segítségével országszerte. Üzleti tevékenységének fókusza a hálózattervezés, hálózatépítés és üzemeltetés, átviteltechnika, adatközpont, it-infrastruktúra és it-biztonsági szolgáltatások.

A volt telenoros Ötvös Tamás vezérigazgató által irányított új vezetőség feladata a folyamatosan bővülő távközlési, informatikai és biztonsági infrastruktúra-hálózat üzemeltetése, fejlesztése és bővítése – közölték. Az infrastruktúra és a mobilszolgáltatói tevékenység szétválasztása révén a CETIN Hungary maradéktalanul kiaknázhatja a kereskedelmi lehetőségeket és a nagykereskedelmi partnerkapcsolatokat a hálózati szolgáltatások területén – olvasható a közleményben. A CETIN Hungary tulajdonosa egy közös társaságon keresztül 75 százalékban a cseh PPF Csoport és 25 százalékban az állami tulajdonban lévő Antenna Hungária. A Telenor Magyarország a továbbiakban a szolgáltatási ajánlataira, a lakossági és vállalati ügyfelek kiszolgálására fog összpontosítani – idézi a közlemény Jan Hanust, a Telenor Magyarország vezérigazgatóját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Előrendelhető a Cat S42 strapafon

pén júl 3 , 2020
A Bullitt Group, a Cat phones márka licencpartnere bejelentette, hogy a Cat S42 okostelefon július 6-tól Magyarországon is előrendelhető. A Cat S42 hosszú üzemidővel (OK, de mennyire hosszú az a hosszú? A -szerk- már-már illetlen megjegyzése.), strapabíró kialakítással és nagyméretű, erős fényű kijelzővel érkezik, ami közvetlen napfényben is jól látható. […]
CAT S42 okostelefon