Még mindig van százezer magyar, aki nem fér hozzá a Telenor 4G szolgáltatásaihoz

A Telenor mobilhálózatán jelenleg közel 2700, hatezer főnél kisebb lélekszámú településen érhetőel a társaság 4G szolgáltatása. Idén a társaság 170 új bázisállomáson kapcsolta fel a 300 Mbps-os maximális letöltési sebességet biztosító 4G+ szolgáltatást, mely így már több mint száz településen érhető el, valamint Budapesten tovább javult a beltéri 4G lefedettség is. A Telenor magyarországi 4G-hálózatának kültéri lakossági lefedettsége elérte a 99 százalékot. Az idei hálózatfejlesztések eredményeként a vállalat mintegy 450, ezer főnél kevesebb lakossal bíró településre, és több mint 110, ezer és hatezer fő közötti településre vitte el a 4G hálózatot.

Jelenleg összesen 1573 ezer főnél kisebb lélekszámú települést, 1112 ezer-hatezer fős települést, és 142, tízezer lakosnál népesebb várost fed le a Telenor 150 Mbps-os letöltési sebességet kínáló 4G mobil adatkapcsolattal. Nem csak a nagyvárosoktól távoli régiók lefedettsége javult az idén a hálózatfejlesztéseknek köszönhetően: Budapesten a Telenor kilencven darab olyan bázisállomást helyezett üzembe, amelyek a kedvező hullámterjedési tulajdonsággal bíró 800 megahertzes LTE frekvenciát használják, ezáltal jelentősen javította a fővárosi beltéri lefedettséget. Azt épületek több fallal elválasztott, belső helyiségeiben mért lefedettség az év eleji 83 százalékról 88 százalékra emelkedett és a további fejlesztési terveknek megfelelően még tovább növekedik majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új, intelligens mesh wifi a Tendától

csü dec 21 , 2017
Minél több eszközt csatlakoztatunk a hálózatra, annak sebessége egyre inkább csökkenni fog és olyan területek is kialakulhatnak a lakásunkban, ahol egyáltalán nem lesz elérhető internet. Ezen segít a Tenda Technology új mesh wifi rendszere a Nova MW6, ami optimalizálja az otthoni hálózatot, kiküszöböli a csatlakozási nehézségeket, így gyors, hatékonyan és […]
wifi