Már két webkamerán követhetik a természetbarátok egy dél-dunántúli rétisas-pár életét

3

Már két – a korábbinál jobb minőségű és hangot is közvetítő – webkamerán keresztül követhetik a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) területén költő rétisas-pár (Haliaeetus albicilla) életét a természetbarátok.

A fokozottan védett madárfaj egyedeinek fészkéhez tavaly kihelyezett kamerát jobb minőségűre cserélték, valamint egy nagyobb látószögű készüléket is kihelyeztek az állatvédelmi szempontok miatt közelebbről nem meghatározott – és a felvételekről sem beazonosítható – költőhelyhez. A faj magyarországi állománya mintegy háromszáz párra tehető, ebből a DDNPI működési területét jelentő Baranya, Tolna és Somogy megyékben hozzávetőlegesen 150 pár költ. E ragadozók a legkorábban költő magyarországi madarak közé tartoznak: a párok zöme február második felében már lerakja a tojásait – magyarázta a szakember, akinek várakozásai szerint február első időszakában már – a közvetítés követői számára is észrevehető módon – megsűrűsödnek a madarak fészek körüli látogatásai.

3 thoughts on “Már két webkamerán követhetik a természetbarátok egy dél-dunántúli rétisas-pár életét

  1. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság honlapjának nyitóoldalán megtalálható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az NMHH figyelmeztette a Telenort

vas jan 29 , 2017
A Telenor előnyösebb feltételek mentén kínálta a MyChat és a MyMusic csomagjaiban foglalt alkalmazások adatforgalmát az összes többi internetes tartalom és alkalmazás adatforgalmához képest, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a jogsértő állapot megszüntetésére hívta fel a szolgáltatót. A szolgáltatók ellenőrzését a fogyasztók védelme érdekében rendszeresen végzi a […]
Telenor