Licencgazdálkodását támogató szoftvert vásárolt az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az SAP rendszerének licencgazdálkodását támogató samQ szoftver beszerzésére és gyártói támogatás biztosítására írt ki a Kbt. 113. § szerinti nyílt eljárást. Az eljárást megnyerő társasággal, a IPR-Insights Hungary Kft.-vel megkötött szerződés öt évre szól, 2500 örökös samQ licencet, a szoftverhez opcionálisan eseti SAP licenctanácsadói mérnökóra alapú támogatást (nyolcvan óra maximális keretben öt évre) tartalmaz, Mindezekért az MNB pontosan 14 128 399 forintot fizet az szállítónak. (Az MNB aktív foglalkoztatottjainak statisztikai zárólétszáma 2019 március 31.-én 1463 fő. A -szerk- megj.)

Az érintett feleket megkérdeztük hogy mi a magyarázata a 2500 licenc és az 1463 alkalmazott különbségének, illetve, hogy a szerződés öt éves időtartama alatt mekkora megtakarításra lehet számítani. Az MNB és az IPR-Insights válasza szerint a samQ gyártója, a Voquz GmbH sávos árazást alkalmaz, ahol a legkisebb mennyiség 1-2500 felhasználóra vonatkozik. A szoftver megfelelő használatával és következetes szoftvergazdálkodással az évek során az SAP-val kapcsolatos kiadások 10-30 százaléka takarítható meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Informatikai eszközökkel gazdagodik az Országos Korányi intézet

hét júl 15 , 2019
Informatikai eszközöket vásárolhatott az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet az Egészséges Budapest Program (EBP) fejlesztési forrásaiból; a 250 számítógép és a hozzá tartozó 250 monitor 45,9 millió forintba került — közölte Horváth Ildikó, az egészségügyért felelős államtitkár. Hozzátette, hogy az EBP keretében 2018-ben 2600 asztali számítógépet, 1400 nyomtatót, hetven tabletet és […]