Így védd az öregeid: mondj nemet az ingyenes dolgokra!

Az alábbi tanácsokkal felvértezve az idősek is jóval nagyobb eséllyel szállhatnak szembe az online csalókkal. A közvélekedés szerint ugyanis az idős embereket nagyobb valószínűséggel verik át csalók, mint gyermekeiket vagy unokáikat.

A fentiekhez hasonlóan a csalók e-mailt küldhetnek nekünk, hogy gratuláljanak a lottón vagy egy olyan nyereményjátékban elért „sikerünkhöz”, amelyben soha nem is vettünk részt. Annak érdekében, hogy a nyereményt „felszabadítsák” számunkra, kérni fogják a személyes adatainkat és/vagy előleg kifizetését egyfajta “előleges átverés” formájában. Általában az üzenetek sürgető jellegűek, próbálják azt az érzetet kelteni, hogy ha nem cselekszünk azonnal, akkor kimaradunk valamiből. Ne felejtsük el azonban, hogy a legitim lottók soha nem követelik meg a nyertesektől, hogy bármiféle díjat fizessenek a nyereményeik átvétele érdekében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Főállású Angyal: Váczi 36 intézményt vont be

szo jan 4 , 2020
A 2019-ben négy Főállású Angyal dolgozott társadalmi célú projektjén a Vodafone Magyarország Alapítvány segítségével. Az Angyalok a tanárok, a tartós kórházi ellátásra szoruló gyerekek, a nők és a fogyatékkal élők csoportját segítették munkájuk során. A négy projekt a társadalom különböző rétegeit segítette a digitális technológia felhasználásával. A Vodafone Digitális Iskola […]

Friss, ropogós