Lexmark: öt lépés, amivel előbbre leszel

next-stepA biztonsági intézkedések hagyományosan az olyan külső fenyegetések elleni védelemre összpontosítanak, mint a vírusok és a hackertámadások. Azonban a belső fenyegetések, a bizalmas adatok engedély nélküli kiszivárogtatása ugyancsak hatalmas károkat okozhatnak. A Lexmark nyomtatógyártó szakemberei szerint a vállalatoknak képesnek kell lenniük ezen fenyegetések felismerésére, valamint a papíralapú és digitális dokumentumok jogosulatlan terjesztésének megakadályozására. De van öt lépés, amelyek betartásával megelőzhető a baj, az információk szándékos vagy véletlenszerű kiszivárogtatása — állítják a szakeberek.

  1. Titkosítás – A nyomtatókban és a multifunkciós eszközökben (MFP-kben) lévő merevlemezek tartalma titkosítható. Ez biztosítja, hogy a nyomtatóra vagy MFP-re küldött – és azon tárolt – adatok illetéktelenek által ne legyenek olvashatók.
  2. Hitelesítés – A felhasználók PIN kóddal vagy alkalmazotti kártyával való azonosításának megkövetelésével biztosítható, hogy csak a jogosult személy gyűjthesse be a dokumentumokat. Ez az intézkedés kiegészíthető biztonsági sablonokkal és/vagy automatikus email-cím beillesztéssel a munkafolyamatnál és a szkennelésnél.
  3. A bizalmas információ útjának felügyelete – Telepítsünk egy eszközt, amely felügyeli és ellenőrzi az eszközökből kikerülő információkat, hogy megakadályozza a bizalmas adatok jogosulatlan kiszivárgását. Ez egy kereshető digitális képfájl készítését jelenti minden egyes kinyomtatott, beszkennelt, lemásolt és elfaxolt dokumentumról, forrástól függetlenül. Egy biztonsági tartalomfelügyelő eszköz szolgáltatja a szervezetnek mindazt az információt, amely a kiszivárgási helyek azonosításához és az erős védelem kialakításához szükséges.
  4. Hálózati eszközök biztosítása – Egy, a vállalati hálózathoz csatlakozó nem védett nyomtató vagy MFP olyan sebezhetőséget alkot, amelyet külső hackerek és belső ellenségek egyaránt kihasználhatnak. Ezeknek az eszközöknek a „megerősítése” olyan technikákkal, mint a portok és a TCP kapcsolat szűrése ellenállóvá teszi őket a hálózatot érő támadásokkal szemben.
  5. Iratmegsemmisítő – Mihelyt a bizalmas információkat kinyomtatják, azok kikerülnek a digitális védelem hatálya alól. Egy jó minőségű iratmegsemmisítő biztosítja, hogy a feleslegessé vált fizikai példányok nem kerülnek illetéktelen kezekbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Internetes játékkal népszerűsítenék a részecskefizikát

sze aug 27 , 2014
Az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontban kutató fizikushallgatója, Bíró Gábor is tagja annak a csapatnak, amely az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) diákvetélkedőjén elnyerte a „Legjobb projekt” címet. A már mobileszközökön is elérhető „Klikkelj a részecskékért!” című webes játék a részecskefizikai felfedezéseket népszerűsíti. A csapat egyszerű, könnyen érthető és játszható internetes […]
Schrödinger macskája

És még ez is...