Ismét Európában fogják gyártani az 5G-s Nokia telefonokat

Lars Silberbauer, a HMD Global marketing igazgatójaA HMD Global bejelentette, hogy megtették az első lépéseket azon az úton, amelynek a végén a vállalat lesz az első nagy globális okostelefon-gyártó, amely Európába hozta a gyártását. Az út első szakaszában olyan képességeket és folyamatokat fejlesztünk, amelyek révén 2023-ban Európába hozhatjuk a 5G-s Nokia készülékek gyártását. Az új fejlesztések azon elkötelezettségeink folytatását jelentik, amelyekkel biztonságos és átlátható működést folytathatunk Európában.

„Nagy örömmel jelentjük be az első lépésünket azon az úton, amellyel az 5G-eszközgyártást Európába helyezzük át. A Nokia márka büszke múltra tekint vissza az európai piacon, ezzel a lépéssel pedig tovább erősítjük az egyetlen jelentős európai okostelefon-szolgáltatóként elfoglalt pozíciónkat” – mondta Jean-Francois Baril, a HMD Global társalapítója, elnöke és vezérigazgatója.

A cég nem hozta nyilvánosságra, hogy Európában hol tervezi felállítani gyárát.

Az Európai Unió arra ösztönzi a kulcsfontosságú ágazatokban tevékenykedő európai vállalatokat, hogy hozzák haza ázsiából a termelést, ehhez már meghozták a szükséges törvényeket, és anyagi támogatásokat is felajánlanak. „Bár konkrét európai támogatásokról nem tudunk beszélni, az európai köz- és magánszektorban egyaránt számos féllel együttműködünk, hogy kiálljunk az európai gyártás és kutatás-fejlesztés mellett” – mondta Lars Silberbauer, a HMD marketing igazgatója a Reutersnek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nyakunkon a digitális múzeumpedagógiai élménynap

hét febr 27 , 2023
Több mint húsz múzeum részvételével rendezik meg március 13-án a Digitális Edukációs Múzeumi Órák (DEMÓ) elnevezésű online élménynapot, amelynek idei tematikája a reformkor és a 1848-49-es forradalom és szabadságharc lesz. Idén a program során a diákok többek közt a szabadságharc hőseivel ismerkedhetnek meg, valamint megtudhatják, hogyan zajlott egy reformkori országgyűlés, […]
Digitális Edukációs Múzeumi Órák

És még ez is...