Anyát hívjuk leggyakrabban, ha tanácsra szorulunk

Jellemző beszédtámál anyával* (százalék))Egy friss kutatás eredménye szerint Magyaroroszágon a 18-55 évesek körében Anyu szerepel az egyik leggyakrabban a híváslistákban, és a válaszadók a mindennapi témák mellett főleg tanácsaik miatt keresik édesanyjukat.

A telefonos beszélgetés még mindig az egyik leggyakoribb kapcsolattartási forma, ha az anya-gyerek kapcsolatról van szó. A járványügyi időszak előtt édesanyánkkal jellemzően személyesen (81 százalék) találkoztunk vagy telefonon beszéltünk (73 százalék), azonban a pandémia alatt értelemszerűen többet telefonálunk és használjuk a csevegő applikációkat – derült ki egy friss online kutatásából, amelyben a kapcsolattartási szokásokat vizsgálták az Anyák napja alkalmából. A személyes találkozások csökkenésével összhangban a felmérésben résztvevők harmada többet beszél telefonon az anyukájával, de egyre népszerűbb a chatelés (25 százalék) és a videóhívás (22 százalék) is. Az eredmények alapján a válaszadók nagy többsége (90 százalék) legfeljebb napi egy órát telefonál személyes ügyben, és minden harmadik résztvevő az édesanyjával beszél ilyenkor a leggyakrabban. A válaszadók 89 százaléka legalább hetente egyszer beszél az anyukájával telefonon vagy más hívás alapú alkalmazáson keresztül, 44 százalék pedig naponta. Ez utóbbi inkább a nőkre jellemző: több mint felük kommunikál ilyen gyakorisággal az édesanyával. A felmérésből az is kiderült, hogy legtöbbször csak rövid időre hívjuk fel az anyukánkat: a válaszadók döntő többsége (81 százalék) kevesebb, mint fél órát telefonál az édesanyjával. Leggyakrabban az életük történéseiről, mindennapjaikról (79 százalék), a család többi tagjáról (74 százalék) beszélgetnek, de emellett ugyancsak népszerű témák az egészségügyi kérdések (71 százalék) és a tanács- vagy segítségkérés (71 százalék) is. Ezen a téren egy korábbi kutatásából kiderült, hogy a 35 év alatti felnőtt nők kétharmada az édesanyjához fordul, ha támogatásra vagy problémamegoldásra van szüksége. Ilyen esetekben a többség meg is fogadja a tanácsot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Videojátékokkal vezettük le a feszültséget a bezártság alatt

vas máj 2 , 2021
Sokkal több időt töltöttünk játékkal a bezártság alatt, és az elmúlt egy évben a magyarok 66 százaléka próbált ki valamilyen új videojátékot – derült ki az LG Magyarország országos, reprezentatív kutatásából. A kutatás eredményei szerint a magyar gamerek legnagyobb arányban mobilon játszanak, ez után következnek a laptopok és asztali számítógépek, […]
játék