Leállások lesznek az e-matrica és az e-útdíj rendszerekben

autopalya-matricaFejlesztés miatt lassulásokra, időszaki leállásokra kell számítani az e-matrica és HU-GO e-útdíj értékesítési rendszerekben péntek este 18 óra 30 perctől hétfő reggel 8 óra 30 percig – tájékoztatta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) az MTI-t. A közlemény szerint az e-matrica használat-arányos és a HU-GO megtett úttal arányos díjfizetési rendszer fejlesztése miatt ezen felül szünetel az értékesítés a NÚSZ webes felületén pénteken 23 óra 30 perc és szombaton hajnali két óra között. A lassulások és a rövidebb idejű leállások a fejlesztések ütemezett élesítése miatt csak helyi szinten lesznek tapasztalhatóak. Ezért amennyiben egy viszonteladói ponton nem lehet úthasználati jogosultságot vásárolni, azt javasolják, hogy az utazók és fuvarozók keressenek fel egy másik értékesítési pontot.

A NÚSZ azt ajánlja, hogy a várakozás elkerülése érdekében úthasználati jogosultságot elővételben (a karbantartást megelőzően) vásárolják meg az ematrica.nemzetiutdij.hu vagy www.hu-go.hu weboldalon, sms-ben, mobil applikációkon keresztül, az ügyfélszolgálati irodákban, vagy a viszonteladói partnereknél. Nem érinti a karbantartás a fedélzeti eszközt (OBU) használó HU-GO ügyfeleket, de gondoskodniuk kell arról, hogy a megjelölt időszakra is rendelkezzenek megfelelő egyenleggel. Díjköteles útszakaszra való felhajtáskor már rendelkezni kell érvényes jogosultsággal — hangsúlyozta tájékoztatójában a NÚSZ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Brexit: lassulhat a brit it-beruházások növekedése

pén júl 1 , 2016
A brit kilépés nem lesz lényeges hatással az informatikai beruházások alakulására az Európai Unióban, Nagy-Britanniában azonban évi két százalékkal is lassíthatja a növekedést — állítja az IDC Europe informatikai és távközlési piackutató vállalat elemzése. Az IDC Europe elemzői három forgatókönyvet állítottak fel az informatikai beruházásokra gyakorolt Brexit-hatásra. A legnagyobb, hetven […]
Brexit

Friss, ropogós