Kutatók éjszakája: nem akármi kezdődik a győri Mobilisben

m2mA Robotok világa címmel szeptember 25-én, a Kutatók éjszakáján indul a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ tematikus éve – jelentette be az intézmény rendezvény- és programmenedzsere. Rákosi Szabolcs a tematikus évet részletezve elmondta, hogy szeptembertől júniusig havonta más-más témakört végigjárva mutatják be, hogyan szövi át a mindennapokat a robotok használata, legyen szó matematikáról, virtuális valóságról, az oktatásról, az egészségügyről, a közlekedésről vagy a művészetről.

A Kutatók éjszakáján a mechanikai alapokkal, az ipari forradalommal és az egyszerűbb gépek világával ismerkedhetnek a látogatók. Délután hat órától éjfélig természettudományos kísérleti bemutatókat tartanak, az alumíniumöntést csokoládéöntéssel szimulálják, de lesz még fogaskerekes építőjáték, Lego-robotverseny és -bemutató, valamint golyópálya-építés is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Durván sokba kerülhet egy biztonsági incidens

csü szept 24 , 2015
A Kaspersky Lab vizsgálatai szerint a legköltségesebb biztonsági incidensek között a munkavállalói csalás, a számítógépes kémkedés, a hálózati behatolás és a külső szolgáltatók hibája szerepel. A biztonsági incidensek következményeiből való felépüléshez szükséges átlagos összeg a nagyvállalatoknál 551 ezer, a kis- és középvállalatoknál pedig 38 ezer dollárt tesz ki. Az incidens […]
dollár