KSH esete az MVM-mel: mindent tudni akarok!

Mindent tudni akarok!Együttműködési megállapodást írt alá a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MVM Energetika Zrt., valamint az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

Az együttműködéssel szorosabb szakmai kapcsolat jön létre a felek között, aminek eredményeképpen az energiaágazat és piac mélyebb megismerése válik lehetővé statisztikai célú adatátvételeken keresztül. A megállapodás lehetőséget kínál arra, hogy a KSH diverzifikáltabb adatportfóliót hozzon létre, és így gyorsabb, pontosabb és részletesebb adatokat, illetve információkat nyújtson a felhasználóknak a hazai energiapiacról – írták.

A KSH jelenleg 270 különböző adminisztratív adatforrást használ statisztikáinak elkészítéséhez, és a hivatal folyamatosan keresi a lehetőséget további adatforrások bevonására. A digitalizáció és az adatrobbanás hatására ezek az adatbázisok rendkívüli jelentőséggel bírnak a hivatalos statisztika számára, hiszen kiválóan alkalmasak arra, hogy meglévő adatgyűjtéseket váltsanak ki, csökkentve ezzel az adatszolgáltatói terheket – olvasható a statisztikai hivatal közleményében.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mennyire magasak a weboldal készítés árak 2023-ban?

szo júl 1 , 2023
A weboldal készítés árak változatosan alakulnak 2023-ban, hiszen az egyszerű statikus oldalak sokkal alacsonyabb árcédulával rendelkeznek, mint a bonyolultabb webáruházak, ahol már szükség van online fizetési rendszerekre, adatvédelmi tájékoztatóra és sok más dologra is. Mitől függ a weboldal készítés ára? Honlap készítés árak tekintetében számos tényezőt kell figyelembe venni, és […]
kiszervezettmarketing.hu

És még ez is...