Kisközepeseket támogató appot fejlesztett az Optasoft

laptop dolgozóKifejezetten a kis- és középvállalatok (kkv) részére fejlesztett applikációt az ellátási lánc optimalizálás területén tevékenykedő Optasoft Kft.

A Nemzeti Kutatás, Fejlesztési és Innovációs Alap, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium által 2020-ban kiírt KKV START INNOVÁCIÓ pályázatra benyújtott Ipar 4.0 Logisztikai audit és termelésoptimalizáló applikáció létrehozása a vállalatok termelékenységének és válságállóságának növelésére című anyagával 12 207 552 forint összegben vissza nem térítendő támogatást nyert el az Optasoft.

A 2021-2023 között megvalósuló projekt célja olyan online applikáció kidolgozása volt, amellyel magyarországi termelő kkv-k önállóan, egyszerűen és gyorsan tudnak logisztikai önauditot és az ipar 4.0 gyakorlatainak megfelelő logisztikai tervezést végrehajtani. Segítségével képessé válnak az ellátási hálózatuk, kiszolgálási hálózatuk és a termelési rendszerük felülvizsgálatára.

Az online applikáció – mely a LogAudit nevet kapta – önauditja és tervezési képességei az úgynevezett belső benchmark módszerén alapulnak (a logisztikai rendszer határgörbéinek matematikai meghatározása, ezen keresztül az optimális működési paraméterek meghatározása), melynek követésével a minimális működési költség érhető el. Az applikáció segítségével felismerhető, hol vannak veszteségek a rendszerünkben, ezáltal kihozhatjuk a maximumot a szervezetünkből, tehát egyszerűen és gyorsan optimalizálja a vállalat működését.

Az online applikáció olyan funkciókkal rendelkezik, mint az optimális pufferek meghatározása, készletszámítás, anyagszükséglet tervezés és beszerzési terv készítése, forecast és igényterv, optimális batchméret és termelési terv, optimális kiszolgálás és kiszállítástervezés, cashflow modellezés. Ezekkel a funkciókkal a magyar kkv-k számára megfizethetetlen fejlettebb termeléstervezés és termelésütemezés szoftverek (advanced planning system=APS) legfontosabb funkció válnak elérhetővé megfizethető áron. Az applikáció elsőként elérhető funkciója az igénykiszolgálás modul, amellyel a kkv-k optimális kiszállítási útvonalat tervezhetnek maguknak akár száz címmel.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hamis telefontartozékokat semmisítettek meg

sze okt 4 , 2023
ShareTweetPinShareHamis telefontartozékokat – töltőkábeleket, adaptereket és csatlakozókat – foglaltak le és semmisítettek meg a pénzügyőrök egy Hajdú-Bihar megyei üzlet raktárában. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). közleménye szerint Szlovéniában „bukott meg” először egy szállítmány, ott több ezer hamis telefontartozékot semmisített meg a külföldi hatóság. Ezután tartottak kutatást az említett Hajdú-Bihar […]
telefontartozékok, kábelek

És még ez is...