Két informatikai vállalkozással bővült a Programozd a jövőd! program

A meglévő négy mellett két informatikai vállalkozással bővült a Programozd a jövőd! program, amely 21 felsőoktatási intézményben indít díjmentes képzéseket, elsősorban informatikus hallgatóknak – mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

A szeptemberben induló program piaci szereplők bevonásával olyan informatikai kurzusokat biztosít hallgatóknak, amelyek eddig a piaci szférában voltak elérhetők, és sok pénzbe kerültek. Az előzetes jelzések alapján a képzést szeptembertől 1500 hallgató kezdheti meg, összesen pedig hat-nyolcezer fiatal részvételét várják – említette. Hangsúlyozta, a kormány az informatikai képzést a középiskolákban a következő években több mint 1200 pályaorientációs programmal népszerűsítené, a felsőoktatásban pedig gyakornoki program indítását tervezi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Seagate bemutatta a tíz terás IronWolf Pro-t

sze jún 28 , 2017
A Seagate Technology plc, bemutatta az IronWolf Pro sorozatot, amelyet a NAS-okhoz fejlesztettek ki. A szerkezetet elsősorban a kis- és középvállalkozásoknak kínálják. Az IronWolf Pro-ra akár 300 terabájt is írható évente – ez majdnem ötször több, mint amire egy átlagos desktop merevlemez képes, és e mellett az extrém munkaterhelés mellett […]

És még ez is...