Kábítószer-kereskedelem: Vizsgálják a Meta érintettségét

facebookAz USA vizsgálatot folytat a Meta ellen az illegális kábítószer-kereskedelemben játszott szerepe miatt — írja a The Wall Street Journal (WSJ).

Virginiai ügyészek vizsgálják, hogy a Facebook-anyavállalata a Meta közösségi médiaplatformjai elősegítették-e kábítószerek illegális értékesítését, és hasznot húztak-e belőle – jelentette szombaton a WSJ dokumentumokra és az ügyet ismerő személyekre hivatkozva. Az ügyészek tavaly idézéseket küldtek, és egy büntetőjogi esküdtszéki vizsgálatot kezdtek – írja a jelentés, hozzátéve, hogy a Meta platformjain keresztül kábítószer-tartalmakkal vagy kábítószerek illegális értékesítésével kapcsolatos feljegyzéseket is kértek. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) is segíti a nyomozást – tette hozzá a lap, megjegyezve, hogy az eddigi vizsgálatok még nem vezettek vádemeléshez.

A lap idézte a Meta szóvivőjének nyilatkozatát: „A tiltott kábítószerek árusítása ellentétes az irányelveinkkel, és azon dolgozunk, hogy megtaláljuk és eltávolítsuk az ilyen tartalmakat a szolgáltatásainkból… A Meta proaktívan együttműködik a bűnüldöző hatóságokkal a tiltott kábítószerek eladása és terjesztése elleni küzdelemben” – tette hozzá. A Meta globális ügyekért felelős elnöke, Nick Clegg a Twitteren (X) közölte, hogy a Meta összefogott az amerikai külügyminisztériummal, az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatalával és a Snapchattel, hogy segítsen megszakítani a szintetikus kábítószerek online értékesítését, és felvilágosítani a felhasználókat a kapcsolódó kockázatokról.

Az ügyészség és az FDA szóvivője nem kívánt nyilatkozni a WSJ-nek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Golebiewski Közép-Európai klasztervezető lett

ked márc 19 , 2024
ShareTweetPinShareA UPS bejelentette, hogy Marcin Golebiewski nevezték ki a cég Közép-Európai országklasztere vezetőjévé. Golebiewski a kiscsomag szállítási műveletek felügyeletéért, az üzletfejlesztésért, valamint a stratégiai irányításért lesz felelős. A működési területe Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát, Romániát, Ukrajnát és Magyarországot foglalja magában. A lengyel szakember korábban Közép-Európáért, Közel-Keletért és Afrikáért felelős pénzügyi igazgatóként Golebiewski […]
Marcin Golebiewski, UPS

És még ez is...