InternetKon: netsemlegességet, áfcsökkentést és ingyenes wifit a népnek

DeutschTamas-interkonAz internetezés áfájának 18 százalékra csökkentését, minden magyarországi településen hozzáférhető ingyenes wifi-szolgáltatás kiépítését, valamint átfogó digitális köznevelési stratégia megalkotását javasolják egyebek mellett a kormánynak az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) alapján – ismertette a konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Budapesten.

Deutsch Tamás az InternetKon záró szakmai konferenciáján elmondta: a konzultáció során a polgárok világossá tették, hogy az internet legyen biztonságos, hozzáférhető és megfizethető mindenki számára Magyarországon, nagyobb szerepet kapjon az oktatásban, valamint a kormányzat minél többet tegyen a digitális gazdaság és a közigazgatás fejlesztése érdekében. Kezdeményezik, hogy a kormány nyújtson be törvényjavaslatot a netsemlegességről – mondta Deutsch.

Deutsch a javasolt kormányhatározat legfontosabb elemei között sorolta fel, hogy a biztonságos internethasználat érdekében a kormány rendelje el a gyermekek védelmével összefüggő jogszabályok utólagos hatásvizsgálatát, alkosson digitális gyermekvédelmi stratégiát, továbbá nyújtson be törvénymódosító javaslatot annak érdekében, hogy az internetes zaklatás a jövőben minősüljön önálló bűncselekménynek. Javasolja továbbá, hogy az e-kereskedelem biztonsága érdekében hozzák nyilvánosságra a jogszabálysértő vállalkozások listáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.