T-Systems: nagy az igény az informatikai szakemberekre

RekasiTiborKözéptávon a legfőbb technológiai trend a dolgok internete, az egymással kommunikáló eszközökre épülő megoldások egyre jobban befolyásolni fogják a vállalatok és az intézmények életét, a hálózatok és a szolgáltatások üzemeltetése, fejlesztése pedig egyre nagyobb igényt támaszt a képzett informatikai szakemberek iránt – hívja fel a figyelmet a T-Systems Magyarország. Az MTI-hez eljuttatott közleményben idézik Rékasi Tibor vezérigazgatót, aki rámutatott: a minőségi utánpótlás kulcskérdés az informatikában, az Európai Unióban 825 ezer be nem töltött állást prognosztizáltak 2020-ra.

Ismertetik azt is, hogy a Magyar Telekom összesítése szerint jelenleg mintegy 300 ezer ember dolgozik a magyarországi infokommunikációs (IKT) szektorban, ugyanakkor (a cég becslése szerint) mintegy 15 ezer szakember hiányzik. A szektor velük 400 milliárd forintnyi GDP többletet állíthatna elő a cég számításai szerint – emelik ki. Rámutatnak arra is, hogy egy informatikus négyszer annyi GDP-t állít elő, mint egy átlagos munkavállaló, és bruttó átlagfizetésük is csaknem megkétszereződhet. Magyarországon a bruttó átlagfizetés jelenleg 250 ezer forint, a fejlesztők átlagosan 400 ezret keresnek havonta, viszont a bér vezetői beosztás nélkül is több mint 500 ezer forintra nőhet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egyre dinamikusabban fejlődik az e-kereskedelem

vas márc 27 , 2016
A KSH adatai szerint ugyanis a kiskereskedelmi forgalom 2015-ben 5,5 százalékkal nőtt. Ezen belül az e-kereskedelem – mint ahogy az azt megelőző két évben is – tavaly több mint 20 százalékkal bővült. Így minden kétséget kizáróan az egyik legdinamikusabban növekvő ágazatról van szó. Ráadásul a tavalyi hazai e-kereskedelmi bevétel (megközelítőleg 340 […]
bevásárló kosár, kiskereskedelem