Internetkábelt feszítenek ki a Duna felett

ADSS kábelEgy, a Duna felett átívelő, „szupergyors internetszolgáltatást” biztosító légkábel létesítését kezdte meg a TARR Kft. megbízásából az MVM XPert Zrt. Mohácson – közölte az MVM-leányvállalata.

Az MVM Xpert Zrt. közleményében azt írták, hogy a Duna felett júniusban létesülő, 1280 méter hosszú, szupergyors internetszolgáltatást biztosító ADSS légkábelt Mohács-Szőlőhegy és a folyam bal partján fekvő Újmohács között feszítik ki. A hírközlési kábel Duna feletti átfeszítésével a magyar tulajdonú, nyolc megye megközelítőleg 350 településén jelen lévő távközlési szolgáltató, a TARR Kft. bízta meg az MVM leányvállalatát. A vezetékszakasz, írták, a szolgáltató Szupergyors Internetprogramjának keretében megépülő mohácsi és a járásban lévő hálózatok részét képezi majd, segítségével pedig olyan földrajzi címeken is biztosítani tudják a szélessávú internetszolgáltatást, ahol erre mostanáig nem volt lehetőség. Az ADSS légkábel kifeszítéséhez a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. tulajdonában és üzemeltetésében lévő, 22 kilovoltos távvezeték meglévő oszlopait veszi igénybe az MVM leányvállalata. A kommüniké szerint a vízmű tulajdonában és üzemeltetésében lévő, 22 kilovoltos távvezeték meglévő oszlopait igénybe vevő új, 21,4 milliméter átmérőjű, több mint egy kilométer hosszú és mintegy 345 kilogrammos légkábel kihúzását egy speciális technikával végzik el. A kábel kifeszítéséhez szükséges előkötelet – a vízi forgalom biztosítása mellett – az ilyen feladatokra specializálódott, az MVM Xpert  és a Rotors & Cams Zrt. közös fejlesztésű speciális, a kötélbehúzási feladatra optimalizált drón segítségével végezték el kedden.

Az MVM XPert Zrt. a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 2020-ban 30,7 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 2,3 milliárd forintos eredményt ért el, egy évvel korábban 6,7 milliárd forintos bevétel mellett 735 millió forint volt a profitja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Wish piacterét vizsgálja a magyar versenyhatóság

sze jún 16 , 2021
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Wish online piactere működési gyakorlatának vizsgálatára, mert vélhetően tisztességtelen a webáruház ár- és kedvezményfeltüntetési rendszere – közölte a hatóság. A versenyhatóság az amerikai Wish webáruház európai működtetőjével, a holland ContextLogic B.V.-vel szemben indította vizsgálatot, mivel azt valószínűsíti, hogy a Magyarországon is jelentős számú […]
wish.com

És még ez is...