Bő 200 milliárd turisztikai fejlesztésekre

forintA turizmus a magyar gazdaságpolitika mindkét célját, a gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatás-bővítést tekintve egyaránt stratégiai jelentőségű, így a szektor a fejlesztéspolitikának is kiemelt területe, a kormány a következő öt évben több mint 200 milliárd forintot fordít turisztikai fejlesztésekre – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szakmai konferencián szerdán Budapesten. A helyettes államtitkár a Miniszterelnökség által az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az eseményen ismertette: a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében összesen 111 milliárd forintot, a Terület és Településfejlesztési Operatív Programban pedig 106 milliárd forintot fordítanak a turisztikai fejlesztésekre a következő öt évben.

A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy a szektor szereplőinek – felismerve a világméretű digitalizáció jelentőségét – nagy hangsúlyt kell fektetniük a minél szélesebb körű online információszerzés feltételeinek a megteremtésére, mindenekelőtt a specifikus, többnyelvű weboldalak és mobilapplikációk fejlesztésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Meglepné a gyerekekt a Magyar Telekom

sze máj 27 , 2015
Számos meglepetéssel várja a gyerekeket a Magyar Telekom. Mától kezdve egy héten át (június 1-ig) különösen bő kínálatból lehet családi és gyerekfilmeket választani a Telekom TV Videotékában és a TVGO-n. A mesefilmek kedvelői többek között Vukkal, Majával, Scooby Doo-val, Loraxszal és más mesehősökkel is találkozhatnak. Hab a tortán, hogy a […]