Intel: költs el bő százezer forintot, hogy évente megtakaríthass néhány ezrest

akkumulatorA legtöbb vállalat számára a gyártási- és bérköltségek után az energia jelenti a harmadik legnagyobb tételt a költségvetésben. Az áramszámlát a szerverek mellett leginkább a régebbi asztali számítógépek növelik — áll az Intel közleményében. Egy ötéves asztali számítógép körülbelül 17 000 forintnak megfelelő áramot fogyaszt egy évbeni, de ez a költség akár a 44 000 forintot is elérheti, különösen akkor, ha a felhasználók saját lustaságuk vagy a szoftverek frissítésének szükségessége miatt elszoknak attól, hogy éjszakára kikapcsolják számítógépeiket, illetve, ha csak a monitort kapcsolják ki. „Ahogy egyre elavultabbá válnak, az asztali számítógépek a háztartásokban és a vállalatoknál is egyre inkább ’energiazabáló’ gépekké válnak, működtetésük pedig több ezer forintos többletköltséget jelent használóik számára minden évben” – mondta el Horváth Richárd, az Intel Magyarország kiskereskedelmi marketing menedzsere.

Az Intel közleménye szerit az informatikában megfigyelhető „zöld” trendek miatt a vállalatok energiatakarékos technológiákat kezdtek el használni azért, hogy csökkenthessék költségeiket, és nagyobb hatékonyságot érjenek el a távvezérlés révén. Az ilyen technológiák lehetővé tesznek egy sor karbantartási műveletet még akkor is, amikor a számítógép ki van kapcsolva. „A távvezérléshez használt eszközök révén a vállalati számítógépek szoftverei akkor is frissíthetők, amikor a készülékek nincsenek bekapcsolva, például az éjszaka folyamán. A felhasználóknak nem kell az idejüket szoftverfrissítésre vesztegetniük, a vállalatnak pedig nem kell pénzt költenie az eszközök energiafogyasztására” – állítja Horváth.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ismét az elsők között a Microsoft

hét febr 23 , 2015
A Microsoft az elsők között kapta meg tavaly az uniós adatvédelmi hatóságok jóváhagyását, amelynek értelmében felhőalapú nagyvállalati szolgáltatásai megfelelnek az EU legmagasabb szintű elvárásainak. Idén, ezen az úton tovább haladva, a Microsoft az első felhőszolgáltató, amely bevezette a nemzetközi felhő-szabványt, az ISO/IEC 27018-at. A szabvány nemzetközileg egységesíti azokat az irányelveket, […]
Felhő

És még ez is...