Miskolci siker a kínai világversenyen

datacenterFirst Prize kategória díjat kapott a Miskolci Egyetem informatikus hallgatóinak csapata a szuper-számítógépes világversenyen Kínában – közölte az egyetem kedden az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a világversenyt az Ázsiai Szuperszámítógép Társaság (ASC) és az INSPUR csoport rendezte, az idén öt kontinens 150 egyeteméről neveztek informatikus-hallgatók csapatai a versenyre. Az első forduló megmérettetésein túljutva a mickolciak egyedüli európai csapatként kerültek a 150 indulóból a döntőbe, a legjobb tizenhat induló közé.

A döntőben a Miskolci Egyetem csapata “First Prize” kategória díjat kapott, amelynek rangját mutatja, hogy azonos díjazásban részesült az amerikai MIT csapata, valamint a Boston University, a Northern University, továbbá az oroszországi Ural Federal University, egy thaiföldi, illetve több kínai egyetem informatikus csapata. Az ASC 2015. évi versenyének abszolút első helyezettje a kínai Tsinghua University csapata lett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Itt a világ első, hátsómegvilágítású, 35mm-es Full-Frame szenzoros fényképezőgépe

csü jún 18 , 2015
A Sony bemutatta legújabb zászlóshajó készülékét a Full-frame-es, tükör nélküli α7R II-t (ILCE-7RM2). Az új α7R II cserélhető objektíves fényképezőgép rendelkezik a világon elsőként hátsó megvilágítású, Full-frame Exmor R CMOS szenzorral, ami biztosítja a nagy felbontást (megközelítőleg 42,4 megapixel), a magas érzékenységet (legfeljebb ISO 102400) és a hihetetlenül gyors AF-et, […]