Ilyen lesz a jövő autója

1

okos-autoA CES 2016 legnagyobb érdeklődéssel várt kiállítói minden évben az autóipar szereplői. A 3D-s nyomtatók térhódítása nem kíméli az autóipart sem, a General Motors szakértői szerint pár éven belül kulcsszakmává válik majd a 3D-s nyomtató mérnök minden piaci szereplő életében. A szakértők szerint 2025-re az autók nem csak maguktól és szinte kizárólag elektromos meghajtással működnek majd, hanem mesterséges intelligenciájuk segítségével együtt is élnek majd az őket környező világgal. Az okos autók kommunikálni fognak társaikkal, tanulnak tőlük és alkalmazkodnak is hozzájuk.

A CES 2016-on debütál egy többkamerás érzékelő rendszer, amely valós idejű környezeti információk alapján tartja a megfelelő sávban járművünket, így csökkentve a sávelhagyásból származó karambolok előfordulását. Szintén megjelenik egy esetleges akadályokat nagy sebességnél is magától kikerülő automatika. A szélvédőbe épített digitális kijelzők segítenek a sofőr figyelmét az úton tartani, de bemutatnak egy vezetés közbeni chatelést korlátozó technikák is. A technológia lényege, hogy fizikai és hangjelzéssel tudatja a sofőrrel, ha sebességváltáson kívül engedi el a kormányt, ezzel segítve elő a biztonságos úttartást.

One thought on “Ilyen lesz a jövő autója

  1. Lassan már csak egyetlen kérdést kell megválaszolni. Ha mindent – még a gyereket is – az okos gépek csinálnak, akkor minek és mit csinál az ember?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elhunyt Szabó Tamás

szo nov 28 , 2015
November 26-án elhunyt Szabó Tamás, Magyarország egyik legkiválóbb marketingese. Az ifjabb kollégák, mint a Ramiris, majd a Toshiba marketing vezetőjét ismerhették, pedig olyan, ma már legendás cégeknél dolgozott pályája kezdetén, mint az Escom Computer, vagy a Ready Computers. A nyitott személyiségén túl az is erősíthette a médiamunkasokkal való irigylésre méltó […]

Friss, ropogós