Így kellene a mobil hozzáféréseket szabályozni I.

fingerprintElőfordul, hogy a mobileszközök növelik a munkahelyi hatékonyságot, azonban mindig komoly kihívásokat támasztanak a biztonság, különösképpen a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés (IAM) terén. Ahhoz, hogy elkerülhetők legyenek az adatszivárgási kockázatok, és azonnali elérést biztosíthassanak a munkához szükséges erőforrásokhoz, a vállalatoknak megfelelő hozzáférés-kezelést kell alkalmazniuk a mobileszközökön is. Ehhez azonban nem szükséges teljesen új házirendeket létrehozni, mindössze ki kell terjeszteni a már meglévő személyazonosság- és hozzáférés-kezelési szabályokat az okostelefonokra és tabletekre is. A téma egyik hazai szakértője, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet abban segít néhány tanáccsal, hogyan oldható meg egyszerűen ez a feladat.

1. Tegyük egyszerűvé a hozzáférések felügyeletét, a felhasználóra fókuszálva!
A hozzáférések felügyeletét célszerű a felhasználó személyazonosságára alapozni, nem pedig a készülékre, amelyet használ. A mobileszközökön alapuló házirendek nem túl praktikusak, mivel az egyre újabb, nagyobb, szebb és gyorsabb okostelefonok és tabletek megjelenésével folyamatosan bővül a felügyelendő eszközök köre. Ehelyett tehát azt érdemes kontrollálni, hogy az adott alkalmazott mihez fér hozzá, függetlenül attól, milyen eszközről dolgozik éppen. Érdemes úgy kialakítani a mobilokra vonatkozó átfogó biztonsági stratégiát, hogy nem új házirendeket alkotunk, hanem a meglévőket terjesztjük ki az okostelefonokra és tabletekre is. Ezáltal a mobil eszközöket érintő szabályok nem teszik összetettebbé a hozzáférések kezelését. Ez különösen abban az esetben fontos, ha a készüléket ellopják, elveszítik vagy feltörik, hiszen ilyenkor minél gyorsabban vissza kell vonni a készülékről igénybe vehető hozzáféréseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

ZyXEL: meghozta a gyümölcsét a tizenöt év munka

csü máj 14 , 2015
Kiválóság az Információs Biztonságban díjat nyert a tajvani ZyXEL. A Nemzetközi Számítógép Biztonság Egyesület (ICSA) a márka tizenöt éve tartó, a biztonságot előtérbe helyező termékfejlesztéseit díjazta, amellyel a ZyXEL üzleti és magánfelhasználói számára is rengeteg erőforrást takarít meg. Az Egységesített Fenyegetés elleni Védelemi (Unified Threat Management – UTM) funkció megalkotásával […]
taps