Így is lehet rendszert váltani: napokig elérhetetlen lesz az MKB bank

Június 30. és július 4. között komplex informatikai rendszerátállítást végeznek az MKB Banknál, ez alatt elérhetetlen lesz a bank, az átállás időszakában csak a bankkártyát lehet majd használni – jelentette be a hitelintézet.

Hetényi Márk vezérigazgató-helyettes elmondta, a teljes informatikai alaprendszert lecserélik, beleértve a hardvereket is. Az átállás határozott lépést jelent a nyílt bankolás felé is. Amellett, hogy a fejlesztéssel gyorsabban, jobban ki tudják szolgálni az ügyfeleket, az MKB elsőként indul el a fintech cégek irányába – tette hozzá. A vezérigazgató-helyettes üzleti titoknak nevezte a fejlesztési költségeket. Mint elmondta, az átállással olcsóbbá válik a bank üzemeltetése, munkaidő szabadul fel más feladatokra, emiatt azonban nem számolnak jelentős létszámcsökkentéssel. Koczka Dániel ügyvezető igazgató elmondta, a projektet 2,5 évvel ezelőtt kezdték, a rendszer terhelhetőségét több mint 14 ezer teszttel vizsgálták. A program átvilágítással indult, azt követően választották ki a folyamatokat legjobban támogató informatikai rendszert, beszállítót és az integrációt elvégző csapatot. Az átalakítás során arra törekedtek, hogy az ügyfelek által megszokott felületeket a legkevésbé módosítsák – ismertette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ábrahám: muszáj változtatni

hét jún 4 , 2018
Nagyon-nagyon, de tényleg nagyon óvatosan kritizálja az oktatáspolitikát az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség elnöke, Ábrahám László.  Már napjainkban is komoly nehézségeket okoz a szakemberhiány, aminek a hosszú távú megoldása vitathatatlanul a magyar gazdaság érdeke — áll a szövetség közleményében. Ábrahám ezért az elkövetkező időszak legfontosabb teendőjének azt látja, hogy […]
Ábrahám László

Friss, ropogós