Hatvan éve használnak számítógépet a statisztikában Magyarországon


A Központi Statisztikai Hivatal és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság megemlékezett a statisztika hatvanéves gépi adatfeldolgozási évfordulóján a korszak úttörőire. A jó kétszáz fős hallgatóságot Vukovich Gabriella, a KSH elnöke köszöntötte. Nagy sikerű előadást tartott Mag Kornélia, aki bemutatta mit várnak el a statisztikusok az informatikától. Kópházi József a KSH informatikai rendszerét mutatta be érdekfeszítően. Ormai László a gépi adatfeldolgozó szervezet keletkezésére emlékezett. Gyarmati Péter a számítógépek megjelenéséről beszélt a statisztikai feldolgozásokban. Alföldi István a MANYI-tól  SERIES IV-en át X 21-ig címmel tartott előadást, míg Straub Elek egy letűnt korszak vezetőire, számítástechnikusaira emlékezett már-már meghatóan.

A meghatódottság egyébként az egész rendezvényre jellemző volt. Nem csak azért mert a jó kétszáz fős hallgatóság (becslésünk szerint) jó harmada a hivatal régi munkatársa, nyugdíjas volt, hanem mert a mostani dolgozók látható szeretettel hallgatták a visszaemlékezéseket.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ügyfélkiszolgálásban dobogón a Samsung

vas dec 7 , 2014
Idén ismét elismerésben részesült a Samsung az ügyfélkiszolgálás színvonalát mérő ClientFirst „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban” versenyében. A vállalat második helyezést ért el a nagyvállalatok között a telefonos ügyfélkiszolgálás (Call Center) kategóriában, míg az elektronikus ügyfélkiszolgálás kategóriában a harmadik helyet szerezte meg. A Samsung hazai ügyfélszolgálatát szinte percenként keresik a fogyasztók a […]

Friss, ropogós