Hanyatló nyugat: a német pc-piac magához tért

DieterKempfMeglepően magas, 12 százalékos mértékben nőhetnek az idén az asztali és hordozható személyi számítógép eladások Németországban – jelezte a német informatikai és távközlési vállalatok szakmai képviseleti szervezete, a BITKOM. A BITKOM (Bundesverband Informationswirtschaft, Telekommunikation und neue Medien e.V.) prognózisa szerint az idén, több éves visszaesés után, 12 százalékkal, 6,1 milliárd euróra nőhet az asztali és notebook személyi számítógépek forgalma Németországban. Tavaly tíz százalék volt a forgalomcsökkenés.

A notebook számítógépek forgalma az idén 11 százalékkal, 3,5 milliárd euróra, az asztali személyi számítógépeké pedig 12 százalékkal, 2,6 milliárd euróra emelkedik. A vállalati felhasználók kereslete az idén kifejezetten megnőtt – mutatott rá Dieter Kempf, a BITKOM elnöke, aki a Windows XP operációs rendszer támogatásának megszűnésével járó hardvercsere-igénnyel magyarázta a piaci forgalom növekedését. A BITKOM a német digitális gazdaság 2200 vállalatát képviseli, amelyek mintegy 700 ezer alkalmazottal évi 140 milliárd euró forgalmat bonyolítanak le belföldön és ötvenmilliárd euró forgalmat külföldön — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Király az LG első mobil alkalmazásprocesszora

ked okt 28 , 2014
Az LG Electronics (LG) bemutatta a vállalat első mobil alkalmazás processzorát (AP), NUCLUN néven. A nyolcmagos architektúrával és LTE-A Cat.6 hálózati támogatással rendelkező lapkát nagy teljesítmény és alacsony energiafelhasználás jellemzi. Az új AP ezen a héten debütál a kifejezetten a koreai piacra fejlesztett „G3 Screen” okostelefonban. A NUCLUN az ARM […]