Hamarosan startol az MNB új publikációs felülete

MNBÁprilistól elindul a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új statisztikai publikációs felülete, amely átláthatóbb és mélyebb adatszolgáltatást tesz lehetővé — jelentette be Gerendás János.

Az MNB Statisztikai igazgatóságának igazgatója elmondta, hogy a fejlesztés célja tovább mélyíteni az adattartalmat, továbbá felhasználóbarát környezetet biztosítani az adatvagyon iránt érdeklődőknek. Az új statisztikai alportálon továbbra is a publikációs naptár alapján, a fő témák szerint besorolva teszik közzé a tájékoztatókat és az idősorokat, ugyanakkor az adatok között könnyebb lesz a böngészés, a tartalmak egymással össze lesznek kapcsolva. Az igazgató elmondta, hogy az adatszolgáltatást az év folyamán tovább fejlesztik; a jövőben mobiltelefonos applikáció megjelenése várható, ezen kívül erősítik a statisztikai részleg jelenlétét a közösségi médiában, kisfilmeket jelentetnek meg, továbbá nagy hangsúlyt fektetnek az akadálymentesítésre is. Beszélt arról is, hogy az MNB éves szinten több mint 300 ezer adatszolgáltatást fogad be és dolgoz fel. A jegybank statisztikai tevékenysége négy fő területet fed le: a honlapon megjelenő publikációk, a belső adatigénylések támogatása, a kormányzati tájékoztatás és a nemzetközi adatszolgáltatás. Gerendás szerint a XXI. században csak olyan ország tud sikeresen működni, amely döntéseit minél szélesebb adatszolgáltatásra alapozva hozza meg; az adatvagyont kezelő intézmények súlya egyre jelentősebb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A 4iG igazgatóság az alaptőke emeléséről döntött

csü febr 24 , 2022
A 4iG Nyrt. igazgatóság döntött arról, hogy új részvények forgalomba hozatalával zártkörű alaptőke emelést hajt végre – tette közzé a társaság. A tájékoztatás szerint a Rheinmetall Aktiengesellschaft a 4iG részére 33,65 milliárd forint pénzbeli vagyoni hozzájárulást bocsát rendelkezésre. A düsseldorfi székhelyű Rheinmetall tőkeemelése része annak a többlépcsős ügyletnek, amelynek keretein […]
Jászai Gellért 4iG

És még ez is...