Papírszámlából elektronikusat készít a Számlaközpont

dokumentumA papír alapú nyomtatott bizonylatokat egyetlen szkennelés után, bármelyik munkatárs beavatkozása nélkül elektronizálja, hitelesíti és kereshetővé teszi egy hazai start-up, a Számlaközpont Zrt. új fejlesztése. A DNT (DoNotType, azaz “ne gépelj!”) nevű rendszer megkönnyíti a vállalatok életét: Magyarországon ugyanis még csak a vállalatok negyede használ elektronikus dokumentumkezelő rendszert, mivel az eddigi módszerek időigényes és költséges manuális munkát is igényeltek. Pedig a hagyományos, papír alapú iratkezelés az elektronikus megoldás 15-szörösébe is kerülhet — legalábbis ezt állítja a társaság közleménye. A társaság fő célja az amerikai és a német piac meghódítása, jelenleg a rendszert hazai környezetben tesztelik. Már idén legalább tíz vállalatirányítási rendszerrel kötik össze a DNT-t, az elsők már áprilistól kínálják ügyfeleinek ezt a modult, mivel a program bármilyen ismert rendszerhez, de akár a cégek saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszeréhez is képes kapcsolódni.

A Számlaközpont Zrt. szolgáltatása felkeltette a kockázati tőke érdeklődését is, a JEREMIE program keretében a BNV Equity Tőkealap (ma X-Ventures) 2010 októbere óta több, mint 200 millió forintot fektetett a cégbe. A Számlaközpont a forrást további fejlesztésekre, és nemzetközi piaci terjeszkedésre fordítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Rendesek: milliárdokat spórolna a Telenor az egészségügynek

pén ápr 11 , 2014
SIM kártyákkal működő orvosi eszközöket használ az Uzsoki Utcai Kórház — jelentette be a Telenor. A januártól októberig tartó kísérleti projektben ugyanis a telemedicinás eszközökkel mért eredmények továbbítását Telenor SIM kártyák biztosítják. A projekt esszenciája az, hogy az egyszerűbb orvosi vizsgálatok, úgy mint szívhangfigyelés, vérnyomásmérés-, vércukorszint mérés már otthon is […]
Takács Zoltán

Friss, ropogós