Gates: A kriptovaluta és az NFT átverés

Bill GatesA kriptovaluta és az NFT „száz százalékig azon alapszanak, ki a nagyobb bolond” – nyilatkozta Bill Gates.

A nyugdíjas polihisztor egy kerekasztel-beszélgetésen kifejtette, hogy a befektetők pénzt kereshetnek értéktelen vagy túlértékelt eszközökön mindaddig, amíg az emberek hajlandók magasabb ajánlatot tenni ezekre. Az NFT-n viccelődve hozzátette, a drága digitális képek például a majmokról „roppant fejlesztő hatással vannak a világra”. A Microsoft társalapítója a mára igencsak nagy népszerűségnek örvendő kriptovalutákról is kifejtette véleményét. Gates szerint ezek csak átverések és az emberek jelentős összeget költenek felesleges dolgokra; ő inkább a régimódi befektetéseket részesíti előnyben. Hozzátette, neki is van kriptovalutája, de úgy gondolja, nem ez a legjobb irány. Gates korábban is kritizálta a kriptovalutákat, a Bloombergnek adott 2021-es interjúban azt mondta, hogy Elon Musk és a Tesla számára egy dolog, hogy bitcoinba fektet be, de ez nem jelenti azt, hogy az átlagos befektetőknek követniük kell ezt a példát. „Úgy gondolom, hogy az emberekkel elhitetik, hogy ez egy jó út, azokkal is, akiknek talán nincs annyi pénzük” – mondta Gates.

Véleményét mindazonáltal alátámasztja a bitcoin és más kriptovaluták árfolyamának esése. A bitcoin jelenleg mélyrepülésbe kezdett, a Coinbase kriptográfiai tőzsde pedig bejelentette, hogy elbocsátja alkalmazottainak 18 százalékát.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A majmok jobban szeretik a zenét, mint a videókat

ked jún 21 , 2022
Egy állatkerti kísérlet szerint a majmok inkább zenét hallgatnak, mint videót néznek, ha lehetőségük van a választásra. A The Guardian online cikke szerint a Glasgow-i Egyetem és a finn Aalto Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy a majmok hogyan reagálnak, ha választhatnak a zene és a vizuális tartalom között. A vizsgálatot […]
majom fejhallgató

Friss, ropogós