Gátat szabna az EU a véletlen vásárlásoknak

bevasarlokosarxKözös állásfoglalást küldtek az Apple-nek, a Google-nek és az Európai Interaktív Szoftver Szövetségnek az Európai Unió és annak tagállamai annak érdekében, hogy gátat szabjanak a véletlen appon belüli vásárlásoknak – közölte pénteken az Európai Bizottság. A közlemény szerint az EU és a tagállamok azt kérik a világ legnagyobb appboltjait üzemeltető cégektől és a szövetségtől, hogy az ingyenesként hirdetett appok ne vezessék félre a fogyasztókat a valós költségeket illetően, a játékok pedig ne tartalmazzanak olyan közvetlen felszólítást, amely arra buzdíthat gyermekeket, hogy vásároljanak a játékban, vagy szüleiket vegyék rá erre.

Az állásfoglalás értelmében a fogyasztókat megfelelően tájékoztatni kellene a vásárlások fizetési feltételeiről, és kimondott hozzájárulásuk nélkül, az alapértelmezett beállításokon keresztül nem szabadna tőlük pénzt levonni. A kereskedőknek emellett egy e-mail címet is biztosítaniuk kellene, amelyen keresztül a fogyasztók felvehetik velük a kapcsolatot, ha kérdésük vagy panaszuk van. A közlemény szerint a tagállamok részéről rengeteg panasz érkezett amiatt, hogy sok esetben gyerekek úgy vásárolnak appokon keresztül, hogy nincsenek tisztában annak anyagi vonzataival, vagy nem is tudják, hogy éppen vásárolnak, pénzt költenek — számolt be az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Szigeten mutatják be a „Jeles” alkalmazást

sze aug 13 , 2014
A Sziget Fesztiválon próbálhatják ki első alkalommal a gyermekek számára készült jelnyelvi oktató alkalmazást, a „Jeles”-t. A Hallatlan Alapítvány és a Vodafone Magyarország Alapítvány által kifejlesztett „Jeles” hivatalosan szeptembertől lesz elérhető és ingyenesen letölthető iOS és Android eszközökre. Az alkalmazás erőteljesen épít a közösségi oldalak vonzerejére. A jelnyelvi ABC-t, több […]