A Szigeten mutatják be a „Jeles” alkalmazást

Nyilas Orsolya
Nyilas Orsolya

A Sziget Fesztiválon próbálhatják ki első alkalommal a gyermekek számára készült jelnyelvi oktató alkalmazást, a „Jeles”-t. A Hallatlan Alapítvány és a Vodafone Magyarország Alapítvány által kifejlesztett „Jeles” hivatalosan szeptembertől lesz elérhető és ingyenesen letölthető iOS és Android eszközökre. Az alkalmazás erőteljesen épít a közösségi oldalak vonzerejére. A jelnyelvi ABC-t, több száz jelnyelvi jelet és interaktív jelnyelvi oktató játékokat tartalmazó alkalmazás segítségével a halló gyermekek játékos formában ismerkedhetnek meg a magyar jelnyelvvel, elért eredményeiket megoszthatják a Facebookon és a Game-center falon, de versenyezhetnek a “hónap legjobb játékosa” címért is.

„Egy olyan generáció nő fel mellettünk, amely reményeink szerint nem tesz majd különbséget siket és halló közt. Hiszünk abban, hogy a közeljövő gyermeke szemében siket társa nem fogyatékos, hanem – mint az egyik legnagyobb nyelvi kisebbség tagja – vele egyenrangú, és az életben egyforma esélyekkel induló partnere lesz. – mondta Nyilas Orsolya, a Vodafone Magyarország belső kommunikációs és vállalati felelősségvállalási igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Robottörténetek: éjszaka a Tate múzeumban

csü aug 14 , 2014
Kedd estétől akár távirányítású robotok segítségével is bebarangolhatjuk a londoni Tate galériát. A projekt célja, hogy egy új tapasztalatot nyújtson az érdeklődőknek és lehetővé tegye a múzeum zárás utáni megtekintését. A virtuális látogatók a Sötétedés után (After Dark) névre hallgató projekt honlapján keresztül követhetik figyelemmel a robotok által közvetített képet, […]

Friss, ropogós