Földfelszíni műsorszórás: 12 évet kapott az Antenna Hungária

Aláírta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Antenna Hungária Zrt. (AH) az országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatok üzemeltetésére a szerződést, amely 2020. szeptember 6-tól 12 évig biztosítja a folyamatos földfelszíni digitális televízió-műsorszórást. A szerződés alapján a két, jelenlegivel megegyező technológiájú hálózat üzemeltetésével az Antenna Hungáriának biztosítania kell, hogy valamennyi közszolgálati műsor a jelenlegi vevőberendezésekkel ingyenesen továbbra is elérhető maradjon. A vállalatnak ki kell építenie három új technológiájú (DVB-T2 HEVC) hálózatot is a tévészolgáltatások számára, ami több csatorna jobb minőségű továbbítását teszi majd lehetővé.

Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária elnök-vezérigazgatója elmondta: újabb 12 évig üzemeltethetik a MinDig TV előfizetési díj nélkül elérhető, valamint a MinDig TV Extra szolgáltatás keretében kínált, előfizetéses szolgáltatásaikat. A legmodernebb technológia bevezetése lehetőséget kínál arra, hogy továbbfejlesszék a lakossági szolgáltatásokat, az előfizetők igényeit olyan integrált média platformmal biztosítják, amely a hagyományos digitális földfelszíni televíziós műsorokat internet-alapú kínálattal egészítheti ki. A vállalat tovább bővíti a szolgáltatások lakossági lefedettségét, a szerződésben az AH csaknem teljes, 99 százalékos lakossági lefedettséget vállalt. Vételpanaszok esetén az NMHH új adóállomások üzembe helyezését is kezdeményezheti az Antenna Hungáriánál – derül ki a közleményből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Most jó nyugdíjasnak lenni az V. kerületben

vas szept 22 , 2019
Magyarországon sajnos egyedülálló idősügyi szolgáltatást vezetett be az V. kerületi önkormányzat: az okosotthon program keretében egyedül élő idősek otthonait szerelik fel digitális eszközökkel, amellyel enyhíteni kívánják az magányukat és növelni a biztonságérzetüket – közölte a belvárosi önkormányzat. A program elsődleges célja az abban résztvevő – 65 évet betöltött, egyedülálló, otthonát […]

Friss, ropogós