Extrém megoldásokkal védekezünk

laptop-kamera-takaroA Kaspersky Lab legújabb kutatása szerint a paranoid felhasználók egyre szélsőségesebb módszerekhez fordulnak, hogy távol tartsák magánéletüket és személyes adataikat az online világ kíváncsiskodó szemeitől. Mindezek ellenére sokan egyáltalán nincsenek tisztában a veszélyekkel – aki pedig mégis, az sokszor mellényúl az extrém megoldásokkal. A tanulmányban az európai felhasználók több mint ötöde (22 százalék) ismerte el, hogy online biztonsága érdekében letakarja a webkameráját. Ez önmagában nem rossz módszer, viszont a lefedett kamera nem akadályozza meg a hangfelvételek készítését, ezáltal pedig hackerek fülelhetik tevékenységünket.

Az internetezők 27 százaléka gondolja úgy, hogy adatai védve vannak, ha olyan készüléken tárolja őket, amelyen nincs internet-hozzáférés. Ez az elmélet is megállja a helyét és fontos lépés biztonsági másolatok készítésekor egy esetleges zsarolóvírus kivédésére, de nem árt tisztában lenni azzal, hogy internetkapcsolat nélkül is megfertőződhet az eszköz, például egy csatlakoztatott okostelefonon vagy USB–n keresztül. Vannak még ennél is eltökéltebb esetek: majdnem minden tizedik fogyasztó (nyolc százalék) szó szerint elrejti számítógépét mások elől, még ha ez nem is védi meg őket az online fenyegetésektől. hét százalékuk pedig arra sem rest időt szánni, hogy beüsse majd kitörölje fizetési adatait internetes vásárláskor, ezzel megkísérelve összezavarni a vírusokat. A rosszindulatú programokat, különösen a keyloggereket viszont nem lehet így megtéveszteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megvadultak a printerek: rasszista propagandát nyomtattak

sze jún 29 , 2016
A Sharp Electronics CEE #PrintSafely címmel figyelemfelkeltő e-mailes és közösségi média kampányt indít üzleti ügyfelei számára. A kampány célja megismertetni a felhasználókkal a korszerű nyomtatók biztonsági technológiáit. A modern multifunkciós nyomtatók (MFP-k) az elmúlt években a hálózatba kapcsolt számítógépekhez hasonló biztonsági problémákkal küzdenek. A felhasználóknak tisztában kell lenniük vele, hogy […]
Nyomtató

Friss, ropogós