Megvadultak a printerek: rasszista propagandát nyomtattak

tesztA Sharp Electronics CEE #PrintSafely címmel figyelemfelkeltő e-mailes és közösségi média kampányt indít üzleti ügyfelei számára. A kampány célja megismertetni a felhasználókkal a korszerű nyomtatók biztonsági technológiáit. A modern multifunkciós nyomtatók (MFP-k) az elmúlt években a hálózatba kapcsolt számítógépekhez hasonló biztonsági problémákkal küzdenek. A felhasználóknak tisztában kell lenniük vele, hogy hogyan védjék meg adataikat az egyes végpontokon. A társaság szerint a nyomtatók adatvédelme világméretű probléma. Idén tavasszal például a bostoni Northeastern University 59 nyomtatója váratlanul fehér felsőbbrendűséget hirdető, gyűlöletkeltő anyagokat kezdett kibocsátani, egy nagyobb nyomtató spam támadás keretében, a Northeastern Egyetem mellett több másik amerikai kampuszon is.

A bizalmas adatokra leselkedő veszélyek elhárítására számos lehetőség kínálkozik. Például a Sharp MFP-k fejlett titkosítási technológiát használnak, amely biztosítja, hogy a merevlemezt sosem lehet más készülékben használni, csak abban, ahol a titkosítást eredetileg telepítették. A merevlemezen lévő adatok biztonságos megsemmisítése (nem egyszerű törlése) az egyes munkanapok végén szintén egy ajánlott megoldás. Amikor egy adatállományt “törölnek” a merevlemezről, a fájlhoz társított adat valójában nem törlődik. Ezek az adatok továbbra is a merevlemezen maradnak, és visszanyerhetők. A merevlemez biztonsági törlése (adatok megsemmisítése) funkció aktívan felülírja a törölt feladatok adatait, megakadályozva ezzel, hogy bárki helyreállíthassa az eredeti adatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Felfüggesztik a 4iG értékpapírjainak tőzsdei kereskedését

csü jún 30 , 2016
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója felfüggeszti a 4iG Nyrt. törzsrészvényeinek tőzsdei kereskedését június 30-án a kereskedés kezdetétől a tőzsdenap hátralévő részére, a lezárási szakasz kezdetéig. A BÉT honlapján szerdán megjelent határozat szerint a 4iG szerdán kérte részvényei kereskedésének fentiek szerinti felfüggesztését, mert a társaság június 30-án törzsrészvényekre vonatkozó eladási aukciót […]

Friss, ropogós