EU: összekapcsolnák a nemzeti kontaktkövető alkalmazásokat

Stella KyriakidesAz Európai Bizottság a koronavírus terjedésének megfékezését és az életmentést célzó kontaktkövető és figyelmeztető nemzeti alkalmazások összekapcsolását biztosító szolgáltatást hoz létre – közölte Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért és az élelmiszer-biztonságért felelős biztos.

A tájékoztatás szerint, a koronavírus elleni küzdelem sikere érdekében a tagállamok többsége által bevezetett, vagy bevezetni tervezett nemzeti kontaktkövető és figyelmeztető alkalmazások közötti zökkenőmentes átjárhatóságot biztosító uniós szolgáltatás az információcserét határokon átnyúlóan is szavatolni fogja. A szolgáltatás tervek szerint szinte az összes unióban bevezetett ilyen alkalmazásra kiterjed majd. A felhasználóknak csak egy alkalmazást kell telepíteniük, és külföldi utazásaik során is minden szükséges információt, vagy figyelmeztetést megkapnak. A rendszer az egyes felhasználókat véletlenszerű azonosítókkal látja el, azokon kívül más információt nem kezel. Az egyes országok között kicserélt információk álnevesítésen és titkosításon esnek át, és csak addig tárolják, amíg az a fertőzések visszakövetéséhez szükséges. Az információk nem teszik lehetővé a felhasználók azonosítását – hangsúlyozta az uniós bizottság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Varga: folytatjuk a szélmalomharcot

ked szept 15 , 2020
Tovább folytattuk a párbeszédet az állami és a piaci szereplőkkel, annak érdekében, hogy ne sérülhessen a magyar állampolgárok véleménynyilvánításhoz való joga a nemzetközi tech óriások által uralt közösségi média felületeken – nyilatkozta Varga Judit a Digitális Szabadság Bizottság hétfői ülését követően. Az igazságügyi miniszter kijelentette: “Az Igazságügyi Minisztérium által létrehozott […]
Varga Judit, igazságügyi miniszter