Együttműködő robotokkal árasztanák el a világot

roborA svéd ABB felvásárolta a Gomtec GmbH-t. Az akvizíció célja, hogy az ABB az együttműködő robotok termékszegmensben bővíteni tudja a kínálatát. A két fél -legnagyobb sajnálatunkra- abban állapodott meg, hogy a tranzakció pénzügyi részleteit nem hozzák nyilvánosságra. A németországi Gomtec innovatív technológiája, mérnöki és gépgyártási szaktudása megfelelő támogatást jelent az ABB számára, hogy nagyobb hangsúlyt helyezzen az együttműködő robotokra alapozott automatizálásra. Az ABB 2015 áprilisában, a Hannoveri Vásáron mutatta be YuMi-t, a világon az első, igazi együttműködő, kétkarú robotot.

A németországi München közelében működő, magántulajdonban álló Gomtec a különböző iparágakban tevékenykedő ügyfeleinek szállít olyan mechatronikai rendszereket, amelyekben a cég mechanikai, elektromos, telekommunikációs, vezérlési és automatizálási megoldásokat ötvöz. A cégnek 25 alkalmazottja volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Innovációs „Garázs” indul Budapesten

pén máj 29 , 2015
Az Ericsson ma bejelentette, hogy innovációs „Garázst” nyit Magyarországon, a budapesti kutatás-fejlesztési központjában. Az új technológiai inkubátor laboratórium az iparág számára olyan témákon dolgozik majd, mint például a felhő alapú infrastruktúra, virtualizáció, 5G, IoT és az analitika. Az innovációs „Garázs” első lépésként a felhő alapú infrastruktúrára és a virtualizációra összpontosít […]

Friss, ropogós