Háború indult a Lazarus csoport ellen

kiber-tamadasA Kaspersky a Novettával és más iparági partnerekkel együtt segíti az Operation Blockbuster műveletet. A cél az, hogy megzavarják a rendkívül kártékony Lazarus csoport tevékenységét, amely adatok megsemmisítéséért, valamint világszerte több vállalat ellen elkövetett hagyományos számítógépes kémkedési műveletekért felelős. A Lazarus hajthatta végre a Sony Pictures Entertainment elleni 2014-es támadást, valamint a média és pénzügyi szervezeteket megcélzó 2013-as DarkSeoul műveletet.

A műveletek mintáinak létrehozási dátumainak elemzése megmutatta, hogy a legkorábbi valószínűleg 2009-ből származik, vagyis öt évvel a hírhedt Sony támadás előttről. Az új minták száma 2010 óta dinamikusan növekszik. Ez arra utal, hogy a Lazarus csoport egy stabil, régóta fennálló szereplő. A vizsgált mintákból kivont metaadatok alapján kiderült, hogy a Lazarus csoport által használt legtöbb rosszindulatú programot munkaidőben állították össze a GMT+8 – GMT+9 időzónákban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Aki nem terjeszt "pozitív energiát", azt törlik

hét febr 29 , 2016
Valótlan hírek terjesztése, a közvélemény félrevezetése és a kínai alkotmánnyal ellentétes publikációk közlése miatt több neves, tízmilliók által követett mikroblogger fiókját záratta be a kínai internetfelügyelet. A kínai állami média hétvégi jelentése a hivatalt idézve azt írta, ezek a sokak által követett véleményformáló “internetes celebek” társadalmi felelősségüket elhanyagolva visszaéltek a […]